Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Ασπίδα προστασίας» σε Κικίλια ορθώνει ο Μάκης Βορίδης στον απόηχο της σεναριολογίας...

«Ασπίδα προστασίας» σε Κικίλια ορθώνει ο Μάκης Βορίδης στον απόηχο της σεναριολογίας περί ανασχηματισμού

«Σε μια τόσο σύνθετη επιχείρηση, όποιος μιλάει για τελειότητα, είναι βαθιά νυχτωμένος» σχολίασε ο κ.Βορίδης αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσε το φαινόμενο Daniel, διαπιστώνοντας με καθαρότητα, «Εγώ δεν είδα κακή διαχείριση».

Κατευναστικός, επί του έντονου κλίματος δυσαρέσκειας στους κόλπους της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιχειρεί εσχάτως να αποτυπώσει το Τύπος εν ήδη ενός προαναγγελθέντος mini ή ευρύτερου ανασχηματισμού, εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια ανασχηματισμού, η πρώτη του επισήμανση ήταν «ζητήματα αλλαγών στο εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα αποφασίζει μόνο ο πρωθυπουργός. Επομένως, αυτή είναι μια ερώτηση, την οποίαν πρέπει να την απευθύνετε στον πρωθυπουργό».

«Πάντως, είναι μια κυβέρνηση 2,5 μηνών» διευκρίνισε ο έμπειρος πολιτικός, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα πει αυτά που θέλει να πει όταν θέλει να τα πει. Η συζήτηση, όμως, δεν έχει κανένα νόημα. Αν θεωρήσει ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να πει κάτι, θα το πει όταν εκείνος θεωρήσει ότι πρέπει να το πει. Εγώ δεν έχω τέτοια δεδομένα για να εισφέρω στη συζήτηση αυτή».

«Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε εν συνεχεία, «το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, από τη φύση του, διαχειρίζεται δύσκολες συνθήκες και σε τέτοιες συνθήκες «πάντοτε, μα πάντοτε, ό,τι κι αν κάνεις, θα υπάρχουν προβλήματα, άνθρωποι που έχουν δυσκολίες… άνθρωποι που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Αυτή είναι η πολιτική προστασία. Αν δεν τα είχαμε όλα αυτά, δεν θα είχε αντικείμενο. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά πρέπει να βλέπουμε αν η αντίδρασή της ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, αν έκαναν ό,τι μπορούσαν να κάνουν, αν έχει βελτιωθεί από περιστατικό σε περιστατικό, αν οι μηχανισμοί των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων είναι εκεί, αν οι μηχανισμοί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι εκεί, αν έγιναν διασώσεις. Σε μια τόσο σύνθετη επιχείρηση με τόσα πολλά θέματα, όποιος μιλάει για τελειότητα, είναι βαθιά νυχτωμένος», σημείωσε εν κατακλείδι.

Όμως, προσέθεσε, «αυτό δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή επειδή θα υπάρχει μια δύσκολη συνθήκη, την οποίαν θα διαχειρίζεται πάντοτε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να αναζητούμε συνέχεια κάποιον στον οποίο θα ρίχνουμε την ευθύνη». Και, διερωτήθηκε, «είχαν σχέση οι φετινές πυρκαγιές και οι φετινές καιρικές συνθήκες με τις περυσινές;».

«Εγώ δεν είδα κακή διαχείριση» σχολίασε ο κ.Βορίδης ορθώνοντας με καθαρότητα ασπίδα προστασίας στον εσχάτως πολλαπλώς βαλλόμενο υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας