Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠρόταση Φάμελλου για συζήτηση πολιτικών αρχηγών με θέμα τις πλημμύρες

Πρόταση Φάμελλου για συζήτηση πολιτικών αρχηγών με θέμα τις πλημμύρες

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δυστυχώς και οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες απέδειξαν ότι υπάρχει οξύτατο πρόβλημα ανεπάρκειας και στη χώρα και την κυβέρνηση».

Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις ευθύνες «που έχουν κομματικό ονοματεπώνυμο», όπως είπε, και την ανάγκη ενός σχεδίου ανάκαμψης της Θεσσαλίας, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή.

Σημείωσε ότι «η ευθύνη έχει κομματικό ονοματεπώνυμο -και είναι κολοσσιαία». Είπε ότι «οι ευθύνες είναι προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, των υπουργών του κ. Μητσοτάκη και της περιφέρειας Θεσσαλίας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σήμερα την πρωτοβουλία και θα καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αδιέξοδα της ΝΔ που μας έφεραν ως εδώ, για τις ευθύνες που δυστυχώς δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα και αύριο για να στηρίξουμε τον τόπο, να δώσουμε προτάσεις για το σήμερα και ένα σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας», ανακοίνωσε.

Σημείωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, ότι «δεν υποτιμούμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει περιθώριο στον κοινοβουλευτικό διάλογο να αποκαλυφθούν ζητήματα». Όμως, προσέθεσε, «επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι γνωρίζουμε τις ευθύνες -πιθανά να προκύψει και άλλη ανάγνωση- γνωρίζουμε και την κλιματική κρίση, γνωρίζουμε όμως και την αδράνεια και τις ελλείψεις και οφείλουμε να προσθέσουμε με το επίπεδο των πολιτικών αρχηγών μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει στη Βουλή άμεσα». Διότι, τόνισε, «δεν μπορούμε να περιμένουμε, οι άνθρωποι δεν έχουν αύριο στην περιοχή και ήδη απειλείται αποχώρηση τους από τη Θεσσαλία».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «δυστυχώς και οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες απέδειξαν ότι υπάρχει οξύτατο πρόβλημα ανεπάρκειας και στη χώρα και την κυβέρνηση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας