Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει Αγοραστό «Δεν έχει αλλάξει κάτι στο status στήριξης»

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει Αγοραστό «Δεν έχει αλλάξει κάτι στο status στήριξης»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «τράβηξε» μια «βαθιά διαχωριστική γραμμή» μεταξύ της Εισαγγελικής Έρευνας και της στήριξης από το κόμμα στην υποψηφιότητα Αγοραστού κατά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη – ως οφείλει – διεξάγει μία έρευνα που είναι σημαντικό να προχωρήσει για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη» είπε με φόντο και τη χθεσινή παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες.

Έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία

Ο κ.Μαρινάκης με απροσχημάτιστο και καθαρότατο λόγο δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας της απόλυτης στήριξης που συνεχίζει να απολαμβάνει από το κυβερνών κόμμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Είναι δεδομένο ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών αντιπλημμυρικά έργα – πάνω από 60 έργα – που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, της τάξης των 147 εκατ. ευρώ, ο καθαρισμός 400.000 χιλιομέτρων και πολλές εργασίες επιμέρους» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης για να προσθέσει: «Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και κινήθηκε τάχιστα όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει αλλάξει κάτι στο status της στήριξης».

«Αστήριχτοι οι ισχυρισμοί» για ρήγμα στο φράγμα Καλέτζη

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε παράλληλα «αστήρικτο» τον «ισχυρισμό ότι ανοίχτηκε το οποιαδήποτε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά». Όπως είπε, «δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον κόσμο η διακίνηση αυτών των ψεμάτων και είναι επικίνδυνη για αυτή την πρωτοφανή κατάσταση».

«Προσπαθούσε να χτιστεί ένα ψέμα μεταξύ άλλων τις πρώτες ημέρες του φαινομένου που έλεγε ότι ήρθε κάποιος και έκανε μία παρέμβαση για να σώσει μία πόλη και να πλημμυρίσουν τα χωριά. Αυτό δεν έχει καμία βάση και καμία επαφή με την πραγματικότητα» επισήμανε.

Προ ειλημμένη απόφαση η αντικατάσταση Ζαούτη

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη στον ΕΟΔΥ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, παραδέχτηκε ότι «η απόφαση έχει ληφθεί από το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και πολύ καιρό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας