Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Σ. Φάμελλου στο πλαίσιο της 87ης...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Σ. Φάμελλου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ

Δεν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, ούτε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ούτε ομιλία στο πλαίσιο της Έκθεσης

 

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος,σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ-Helexpo, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, ούτε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ούτε ομιλία στο πλαίσιο της Έκθεσης, αλλά μόνο συνέντευξη Τύπου «για να μην περάσει η απόπειρα φίμωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες σε συνάντηση που είχε ο κ. Φάμελλος με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επέλεξε το Σαββατοκύριακο να επισκεφτεί την 87η ΔΕΘ με σκοπό να θυμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με δεδομένο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ ανήκε στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «αναπάντεχη εξέλιξη και απαράδεκτη επιλογή» τη δέσμευσή του από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι υπήρχαν μέρες μέσα στην εβδομάδα που μπορούσε να επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης για να επισκεφθεί τη ΔΕΘ. «Η επιλογή του μας στέρησε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον τρόπο που οφείλουμε και η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ να συμφωνήσει με την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Γι αυτό και η αντίδραση μας ήταν έντονη», είπε ο κ. Φάμελλος και προσέθεσε:

«Αυτό μας δείχνει ο κ. Μητσοτάκης είναι αλλεργικός στην κριτική και στη δεοντολογία της δημόσιας συζήτησης. Ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική διαχείριση και θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υπάρχει αντίλογος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να φιμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αναφερόμενος τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στις πυρκαγιές στον Έβρο ο κ. Φάμελλος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν επέλεξε να επενδύσει στην πρόληψη και σημείωσε ότι «όλα τα θέματα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και δεν είναι αναπόφευκτες οι εξελίξεις, όπως, πολλές φορές, παρουσιάζονται από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Για τα προβλήματα στη Θεσσαλία και τον Έβρο είπε ότι την άλλη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει και νέα πρωτοβουλία με στόχο την ανόρθωση, την ανάπτυξη των περιοχών και την αντιμετώπιση του κινδύνου της ερήμωσης.

Διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εργάζεται για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς καμία διάκριση κομματικής προέλευσης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απέκλεισε» τη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης και της καταλόγισε ευθύνες για καθυστέρηση ή “πάγωμα” έργων της πόλης.

Εξέφρασε την ανησυχία ότι η κατασκευή του οδικού άξονα flyover θα επιφέρει κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Θεσσαλονίκη και παρατήρησε: «Δυστυχώς, μαζί με τα έργα χάνουμε και το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι απαράδεκτο και υποτίμησε για την πόλη».

Κλείνοντας τόνισε ότι «υπάρχει κρίση ανασφάλειας στη χώρα και η αντιμετώπισή της απαιτεί πολιτική αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με τον αυτόματο πιλότο».

Στη συνάντηση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλάς” συμμετείχαν και οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Ράνια Θρασκιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας