Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚώστας Παπαδάκης: Αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% για τους πλημμυροπαθείς

Κώστας Παπαδάκης: Αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% για τους πλημμυροπαθείς

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό «Open»

«Ο λαός να μην πληρώσει χαράτσια για φυσικές καταστροφές», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για επιβολή ειδικού τέλους και για υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θέλει να μεταθέσει το βάρος των αποζημιώσεων και του κόστους στον λαό και με το ειδικό τέλος και με την υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές». «Η υποχρεωτική ασφάλιση είναι σχέδιο χρόνων των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να λεηλατήσουν το λαϊκό εισόδημα», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ευθύνες για τις πλημμύρες «είναι της κυβέρνησης, των περιφερειών και των δήμων, τεράστια ευθύνη έχει και η ΕΕ».

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι η «η ΕΕ, με βάση το κόστος των αντιπλημμυρικών έργων, αποφασίζει ποιος θα πνιγεί και ποιος όχι», καθώς η σχετική Κοινοτική Οδηγία του 2007 αναφέρει ότι «πρέπει να γίνονται αντιπλημμυρικά έργα που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος» και πως «υπάρχουν περιοχές που οι κίνδυνοι πλημμύρας στερούνται σημασία, όπως περιοχές αραιοκατοικημένες και χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «fast track αντιπλημμυρικά έργα γίνονται όπου υπάρχουν επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τα υπόλοιπα καρκινοβατούν».

«Πρέπει να αποκατασταθούν και να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς στο 100% άμεσα και όχι να δοθεί μια προκαταβολή και έπειτα να μείνουν στην αναμονή», υπογράμμισε.

Όσο για τα χρήματα της ΕΕ, τόνισε ότι «αν ήταν τόσα πολλά, όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση, τότε γιατί κόβει το market pass για να δώσει στους πληγέντες;».

«Τα χρήματα της ΕΕ είναι για το πάρτι που θα στήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στα καμένα και στα πνιγμένα, τότε θα εισρεύσει το χρήμα της ΕΕ», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας