Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥπέρ της σύστασης Εξεταστικής για τις πλημμύρες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής για τις πλημμύρες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Σύμφωνα με τον κ.Βελόπουλο έχει συμφωνηθεί να κατατεθεί το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση αιτιών και ευθυνών για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε σήμερα από τη ΔΕΘ  ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση των αιτιών της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα.

«Η Βουλή οφείλει να χρησιμοποιήσει τις αυξημένες εξουσίες της, για τη διερεύνηση της τραγωδίας… Σκοπός μας η αναζήτηση της αλήθειας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο κ.Γλαβίνας.

Ναι στην Εξεταστική Επιτροπή από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο διερεύνησης των ευθυνών για τις εκτεταμένες πλημμύρες στη Θεσσαλία, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε, «συμφωνούμε σε οποιοδήποτε εργαλείο βοηθά για να γίνεται η πατρίδα μας πιο ισχυρή».

Ωστόσο, ο κ.Φάμελλος τόνισε ότι «εμείς τις ευθύνες τις γνωρίζουμε και για το μέγεθος των επιπτώσεων στη Θεσσαλία» που, όπως προσέθεσε, οφείλεται σε αδυναμίες του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού κ.ά. «και έχει κολλοσιαίες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

«Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θέλουμε αυτή η συζήτηση να γίνει στη Βουλή», διευκρίνισε.

 

Βελόπουλος: «Προτείνω από την πρώτη μέρα Εξεταστική Επιτροπή»

«Εμείς επιμένουμε στην Εξεταστική Επιτροπή, να ψάξουμε όλοι μαζί από κοινού, πού είναι το αίτιο του προβλήματος. Μαθαίνω ότι και ο κ. Φάμελλος συμφώνησε να πάμε από εβδομάδα να την καταθέσουμε. Θα την καταθέσω κι εγώ, μαζί τους» δήλωσε ο κ. Βελόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Τα έργα έτσι όπως έχουν γίνει, ήταν άρπα-κόλλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Όπως μάλιστα υποστήριξε, «υπάρχουν και άλλου είδους καταγγελίες, τις οποίες πρέπει να τις δούμε σοβαρά». Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανέφερε ο κ. Βελόπουλος «μόνος του δεν κάνει τις δουλειές. Τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. Ήταν βουλευτής την περίοδο που ήμουν κι εγώ πριν από πολλά χρόνια. Δεν μπορούσε να κάνει μόνος του δουλειές. Ο Αγοραστός είναι η εικόνα του κ. Μητσοτάκη… Η εικόνα της κυβέρνησης. Άρα λοιπόν διαχέεται η ευθύνη και στην κυβέρνηση», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας