Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης: «Ξεπάγωμα» τριετιών χωρίς αναδρομικότητα - «Πρώτο μεγάλο βήμα στην κανονικότητα»

Γεωργιάδης: «Ξεπάγωμα» τριετιών χωρίς αναδρομικότητα – «Πρώτο μεγάλο βήμα στην κανονικότητα»

Η ρύθμιση για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, θα νομοθετηθεί άμεσα και θα ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με κεντρικό θέμα το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, από 1ης Ιανουαρίου 2024, με την σχετική τροπολογία να αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

«Κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά στην αναδρομικότητα διευκρίνισε ότι «Ουδέποτε μια αναστολή δημιούργησε θέματα αναδρομικότητας. Ο λόγος που μπορούμε και δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ή στους συνταξιούχους και ο λόγος που προχωράμε στο ξεπάγωμα των τριετιών είναι γιατί η οικονομία μας μπήκε σε τάξη και οι επενδύσεις πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Θα ήταν ανοησία εάν τινάζαμε τα πάντα στον αέρα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ρύθμιση θα νομοθετηθεί άμεσα και θα ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

 

Τι θα ισχύσει με την επαναφορά των τριετιών

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, εξήγησε:

Εργαζόμενος που είχε προσληφθεί πριν τις 14/2/2012 και είχε συμπληρωμένες για παράδειγμα 2,5 τριετίες, θα ξεκινά να συμπληρώσει τον χρόνο που του υπολείπεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Για όσους είχαν προσληφθεί μετά τις 14/2/2012 θα το χτίσουν για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2024.

 

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

  • Εργαζόμενος που είχε προσληφθεί πριν τις 14/2/2012 και είχε συμπληρωμένες για παράδειγμα 2,5 τριετίες, θα ξεκινά να συμπληρώσει τον χρόνο που του υπολείπεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Για όσους είχαν προσληφθεί μετά τις 14/2/2012 θα το χτίσουν για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Εάν έχουμε συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι σε ισχύ τώρα και μετά την 1/1/2024, έρχονται οι εργαζόμενοι και καλύπτονται μέσα από τη συλλογική σύμβαση.
  • Για συλλογικές συμβάσεις που έχουν ανασταλεί και άρα οδηγούμαστε στην ατομική σύμβαση μπορούμε αν η ατομική σύμβαση είναι γενναία, έχουν απορροφηθεί δηλαδή προσαυξήσεις που είναι σημαντικές και απορροφώντας την προϋπηρεσία, θα συμψηφιστεί με τον κατώτατο.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας