Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήQatargate - Ανατροπή: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Εύα Καϊλή για παραβίαση... ασυλίας

Qatargate – Ανατροπή: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Εύα Καϊλή για παραβίαση… ασυλίας

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής ανακριτή τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων, έχει ήδη επιφέρει πλήγμα στην έρευνα.

Εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate στις «όχθες» του Ευρωκοινοβουλίου και το «αδιέξοδο» των επισταμένων δικαστικών ερευνών, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, σκοπεύουν να υποστηρίξουν πως η αστυνομία και οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες ενήργησαν παράνομα κατά τη δίωξή της.

Σύμφωνα με το Politico, «η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διαφθορά τον περασμένο Δεκέμβριο, ξεκινά τώρα μια τολμηρή νομική αμφισβήτηση με στόχο να ανατρέψει ολόκληρη την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες κατασκοπείας ενήργησαν παράνομα όταν την καταδίωξαν».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «μπορεί ήδη να υπολογίζει στον Andrea Cozolino, ένα άλλο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατηγορείται για την υπόθεση, να συμμετάσχει στην προσπάθεια».

 

Ο πολύμηνος σχεδιασμός των δικηγόρων της Εύας Καϊλή θα κορυφωθεί στις 9 π.μ. της Τρίτης στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, όπου ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει συγκαλέσει συνάντηση για να εξετάσει τη νομική αμφισβήτηση.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής ανακριτή τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση (αντιμετώπισε κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων), έχει ήδη επιφέρει πλήγμα στην έρευνα.

 

Ενώπιον του ομοσπονδιακού εισαγγελέα οι δύο δικηγόροι της κ. Καϊλή θα ισχυριστούν πως οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία του Βελγίου παραβίασαν τους νόμους της ΕΕ για την βουλευτική ασυλία, τόσο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού όσο και άλλων μελών.

Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας, οι ερευνητές του Qatargate θα έπρεπε να έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα στο Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας της, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα η βουλευτική της ασυλία ήρθη τον Δεκέμβριο, αφού είχε συλληφθεί για μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας