Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαπαδημούλης: «Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χαρά του Μητσοτάκη - Δεν...

Παπαδημούλης: «Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χαρά του Μητσοτάκη – Δεν τους κάνουμε τη χάρη»

Ο κ.Παπαδημούλης δεν παράλειψε να αποσαφηνίσει τις λεπτές κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να σεβαστεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αν επιθυμεί την μακροημέρευση των στελεχών και την εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ τους.

Εν αναμονή του σαφή προσδιορισμού των αλλαγών που προτίθεται να φέρει στο κόμμα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.

«Χρειαζόμαστε πρόγραμμα, λύσεις, σοβαρότητα, συλλογικότητα, αξιοπιστία, ισχυρό και ενωμένο κόμμα, όχι κόμμα μελών μιας χρήσης» διευκρίνισε ο κ.Παπαδημούλης παραδεχόμενος ότι «Την πρώτη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος του κόμματος. Αλλά το όπλο μας είναι η συλλογικότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «Ένα κόμμα δεν είναι υπόθεση μόνο ενός ανθρώπου. Περιμένω από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσδιορίσει με σαφήνεια τί προτείνει ως αλλαγές σε όσα συλλογικά έχουμε αποφασίσει ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Υπάρχουν ορισμένα θέματα όπου ο πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει μόνος του, και σωστά». «Ορίζει το διευθυντή του γραφείου του, ανθρώπους της εμπιστοσύνης του σε κρίσιμα πόστα -αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του, η φυσιογνωμία του, είναι αποφάσεις που τις έχουμε πάρει συλλογικά και εκεί όποιες αλλαγές ο νέος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν θα πρέπει να τις προτείνει, να συζητηθούν και να εγκριθούν συλλογικά», είπε και συνέχισε: «Εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετρήσει πολύ και αυτό που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη: συλλογικότητα, συντροφικότητα».

Διακύβευμα η διαχείριση του πόλου Αχτσιόγλου

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παράλειψε να αποσαφηνίσει τις λεπτές κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να σεβαστεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αν επιθυμεί την μακροημέρευση των στελεχών και την εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ τους.

«Πρέπει να δούμε να γίνεται πράξη το “ο δεύτερος είναι και αυτός πρώτος”, γιατί το 44% που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου συνιστά έναν ισχυρό πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει, αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να συνυπολογίζεται στη συλλογική μας προσπάθεια».

·

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας