Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήOpinion Poll: Αμετάβλητη η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και με Κασσελάκη...

Opinion Poll: Αμετάβλητη η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και με Κασσελάκη πρόεδρο

Στην ερώτηση «Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 12,7% και «όχι» το 40%.

Αγεφύρωτη φαντάζει η διαφορά στην προτίμηση της κοινής γνώμης, μεταξύ διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, το κόμμα Νίκη 3,7%, οι Σπαρτιάτες 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% Στο 15% οι αναποφάσιστοι.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

ΝΔ: 39,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%
ΠΑΣΟΚ: 12,3%
ΚΚΕ: 9,5%
Ελληνική Λύση: 5,9%
Κόμμα Νίκη: 4,6%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,4%.

Παρακάτω παραθέτουμε τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2023.

Πώς κρίνουν την εκλογή Κασσελάκη

Στην ερώτηση «Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 12,7%, «μάλλον ναι» το 17,7%, «μάλλον όχι» το 16%, «όχι» το 40%, ενώ το 13,5% αντιστοιχεί στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 35,1%, «μάλλον ναι» το 38,8%, «μάλλον όχι» το 11,2%, «όχι» το 7,1% και «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» το 7,8%.

 

Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε «καθόλου ικανοποιημένο» από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δείτε εδώ ή παρακάτω ολόκληρη τη δημοσκόπηση

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας