Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτη Μάλτα μεταβαίνει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 

Στη Μάλτα μεταβαίνει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 

Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να βρεθεί το μεταναστευτικό και τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Στόχος να υπάρξει και για τα δύο αυτά θέματα καλύτερος συντονισμός μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, υπενθυμίζεται ότι το μεταναστευτικό κυριάρχησε στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ λόγω και της αύξησης των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα.

Συνάντηση με την επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, Γιούτα Ουρπιλάινεν είχε χθες το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού δόθηκε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας