Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Βορίδης: Η στρατηγική ήττα της Αριστεράς δεν ξεπερνιέται με χαμογελάκια, αγκαλίτσες,...

Μ. Βορίδης: Η στρατηγική ήττα της Αριστεράς δεν ξεπερνιέται με χαμογελάκια, αγκαλίτσες, με συντρόφους και σκυλάκια

Εφαρμόζουμε λελογισμένη δημοσιονομική πολιτική, που μας επιτρέπει να στηρίξουμε επιπρόσθετα τους πιο αδύναμους αν χρειαστεί.

Σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του νέου αρχηγού της, εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Εισαγωγικώς σχολιάζει ότι «η Αριστερά βρίσκεται σε μια βαθιά περιδίνηση, η οποία έχει κατά τη γνώμη μου στρατηγικό χαρακτήρα και βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, υπάρχει μια πολύ βαθιά απογοήτευση σε έναν κόσμο ο οποίος ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ από το προσωπικό που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα αυτά τα χρόνια. Και θεωρώ ότι το ποσοστό αυτό αποτυπώνεται και στη σχετική επικράτηση του κ. Κασσελάκη. Δηλαδή έχει να κάνει με μια επίκριση, μια επιτίμηση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους που χειρίστηκαν τα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα και στην αναζήτηση κάτι διαφορετικού».

Και συνεχίζει: «Στα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Κασσελάκη, βλέπουμε μόνο εικόνα. Είναι κάτι στο οποίο ο ίδιος επενδύει και είναι επιλογή του. Δεν είναι δυνατόν όμως τα μεγάλα ζητήματα και τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας να αντιμετωπισθούν με όρους εικόνας. Όπως και είναι σαφές ότι η στρατηγική ήττα της Αριστεράς δεν ξεπερνιέται με χαμογελάκια, αγκαλίτσες, με συντρόφους και σκυλάκια».

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει με έμφαση ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καθαρή πολιτική και κοινοβουλευτική υπεροχή, και ο μόνος πραγματικός και ουσιαστικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα των πολιτών για τα οποία θα συνεχίσει να μάχεται».

Ερωτηθείς, ακόμη, για το πρόβλημα της ακρίβειας, σημειώνει ότι «η αύξηση των εισοδημάτων και ο έλεγχος της κερδοσκοπίας καθώς και η ενίσχυση του ανταγωνισμού είναι ο μόνος δρόμος. Δεν υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα». Και, στο σημείο αυτό, τέλος, στέλνει το μήνυμα, «εφαρμόζουμε λελογισμένη δημοσιονομική πολιτική, συνετή, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα κοινωνικών μεταβιβάσεων, που μας επιτρέπει να στηρίξουμε επιπρόσθετα τους πιο αδύναμους αν χρειαστεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας