Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΧρ. Σταϊκούρας: Οι φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη δημιουργίας μιας...

Χρ. Σταϊκούρας: Οι φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς ανθεκτικών έργων υποδομής

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες όπου διασφαλίσαμε την ευελιξία άντλησης πόρων €600 εκ.

 

Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς ανθεκτικών έργων υποδομής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμα ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει:

Από την πρώτη στιγμή σπεύσαμε δίπλα στους πολίτες, κάναμε καταγραφή των προβλημάτων & των ζημιών & ξεκινήσαμε τις προσπάθειες αποκατάστασης των οδικών & σιδηροδρομικών συνδέσεων & των υποδομών συνολικά.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες όπου διασφαλίσαμε την ευελιξία άντλησης πόρων €600 εκ. μέσω ΤΑΑ.

Για την επίσπευση των αναγκαίων κατασκευών έχουμε αναλάβει, ως Υπουργείο, τον σχεδιασμό & την άμεση εκτέλεση έργων που δεν ανήκαν μέχρι σήμερα στην αρμοδιότητά μας. Αναλαμβάνουμε, μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, για την υλοποίηση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων.

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες αντιμετωπίσαμε μια νέα πραγματικότητα που κάνει επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης & επανασχεδιασμού. Ταυτόχρονα, μένουμε πιστοί στις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Προχωράμε βήμα-βήμα στην αποκατάσταση των ζημιών πραγματοποιώντας, παράλληλα, μικρά & μεγάλα έργα & αναβαθμίζοντας τις μεταφορές συνολικά.

Ενδεικτικά:

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ το οδικό τμήμα «Μπράλος – Άμφισσα» του άξονα «Λαμία–Ιτέα–Αντίρριο» & υπεγράφη η σύμβαση ολοκλήρωσης & βελτίωσης του Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Ν. Μαρμαρά. Εγκαινιάσαμε το πρότυπο, βιοκλιματικό κτίριο του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας.

Προχωράμε τον Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ για τη λειτουργία & συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά & τη Βελτίωση της 9ης Ε.Ο (παράκαμψη Γιάλοβας).

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στη Βαρκελώνη αναδείξαμε την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.

Οι 3 τελευταίες εβδομάδες μπορεί να άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική στόχευση που θέσαμε 3 μήνες πριν, όταν αναλάβαμε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. Συνεχίζουμε το έργο μας με υπευθυνότητα & σοβαρότητα, για τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών & «πράσινων» υποδομών & μεταφορών, που διασφαλίζουν υψηλή & διατηρήσιμη ανάπτυξη για τη χώρα & βελτιώνουν την ποιότητας ζωής & την καθημερινότητα των πολιτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας