Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπετειακό βίντεο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τη διαφάνεια στο Δημόσιο

Επετειακό βίντεο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τη διαφάνεια στο Δημόσιο

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον, να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και να ενισχύσουμε τη λογοδοσία σε κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης» διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή την επέτειο των 13 χρόνων «ζωής» του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το βασικότερο μέσο για τη διαφάνεια και την ανοικτή ενημέρωση των πολιτών στη χώρα, που θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύει τις προτάσεις του για περισσότερη λογοδοσία και διαφάνεια μέσω ενός σύντομου βίντεο.

Όπως εξηγεί ο κ.Ανδρουλάκης, «Το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010, δημιουργήθηκε με στόχο να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο οι αποφάσεις των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης. Η υποχρέωση δημοσίευσης εκτείνεται σε κυβερνητικά όργανα, φορείς του δημόσιου τομέα, Ανεξάρτητες Αρχές και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρά τη σημαντική πρόοδο, που επιτεύχθηκε με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση της διαφάνειας. Γι’ αυτό, προτείνουμε:

  • Συνταγματική κατοχύρωση: Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διασφαλίζοντας περαιτέρω τη διαφάνεια.
  • Επέκταση της Διαύγειας: Υποχρεώνουμε όλους τους φορείς και τις εταιρείες που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους να δημοσιεύουν τις αποφάσεις τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  • Αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση: Οι διοικητές νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών επιλέγονται μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με 5ετη θητεία.
  • Αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων: Αξιοποιούμε τα δεδομένα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ για την αποτελεσματική αξιολόγηση και βελτίωση των δημοσίων δράσεων.

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον, να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και να ενισχύσουμε τη λογοδοσία σε κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας