Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνέγερση κοινωνικών κατοικιών προανήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανέγερση κοινωνικών κατοικιών προανήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Επίσης εξετάζεται σχετική δέσμη παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων.

Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής που θα αξιοποιεί ακίνητα του Δημοσίου για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών προανήγγειλε, από τη Βουλή, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου, η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που αφορά στεγαστικό πρόγραμμα για νέους ηλικίας 25-39 ετών. «Έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των 4 μηνών», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαχαράκη.

Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής

Σύμφωνα με την υπουργό το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου προς ανέγερση κοινωνικών κατοικιών αλλά και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος προειδοποίησε πως η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 37% έως 42% και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας