Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤέλος εκεχειρίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Ο πρωθυπουργός καλεί σε «μονομαχία» για...

Τέλος εκεχειρίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ο πρωθυπουργός καλεί σε «μονομαχία» για ΟΤΑ και Ευρωβουλή

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για έλλειψη τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου από τον κ. Κασσελάκη, κάτι που δυσκολεύει την πολιτική αντιπαράθεση, καθώς όπως σημείωσε «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό».

Μετά τα απανωτά πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσωπικά προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την «πρόκληση» αναμέτρησης δυνάμεων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές και επερχόμενες ευρωεκλογές και θέτει τις δύο αναμετρήσεις ως αδιαμφισβήτητο crash test.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εστίασε στο κενό πολιτικού περιεχομένου «φαινόμενο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνούμενος να αποδεχτει ότι κομίζει κάτι νέο στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς όπως σχολίασε «δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά».

Με την πάροδο της προεκλογικής περιόδου, έχει ουσιαστικά παρέλθει και η επιβεβλημένη αντιπολιτευτική εκεχειρία, στελεχών και πολιτικών σχηματικών απέναντι στη δημοκρατική διαδικασία που είχε περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, πέραν της εκτίμησης που έχουν στο Μαξίμου ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για τον κ. Κασσελάκη στο κόμμα του, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, φρόντισε να θέσει δύο ορόσημα ως «crash tests» για τον πολιτικό του αντίπαλο ο οποίος έσπευσε να εμφανιστεί ως αυτός που μπορεί να τον κερδίσει, δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2024.

Μόλις χθες ο πρωθυπουργός επανέλαβε το στοίχημα της ΝΔ να επικρατήσει και στις 13 περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας μάλιστα τους πολίτες να δώσουν τη νίκη στον Νίκο Χαρδαλιά, για την Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη Κυριακή.

Εάν ο χάρτης χρωματιστεί εκ νέου γαλάζιος, τότε όπως εκτιμούν από το Μέγαρο Μαξίμου, θα αποδειχθεί ότι η εκλογή Κασσελάκη δεν δίνει καμία δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για έλλειψη τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου από τον κ. Κασσελάκη, κάτι που δυσκολεύει την πολιτική αντιπαράθεση, καθώς όπως σημείωσε «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό».

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας