Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Κασσελάκη-Φίλη: Εισήλθε με «καλή διάθεση» και απήλθε... «ενωτικός»

Συνάντηση Κασσελάκη-Φίλη: Εισήλθε με «καλή διάθεση» και απήλθε… «ενωτικός»

Ο Νίκος Φίλης εξερχόμενος παραδέχτηκε ότι συζητήθηκε με τον κ.Κασσελάκη η αναδιοργάνωση του κόμματος, ωστόσο, όπως υπογράμμισε « έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πώς θα γίνει αυτό».

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή, με στόχο να ομαλοποιηθεί το εσωκομματικό κλίμα ενόψει του συνεδρίου.

Ο Νίκος Φίλης προσερχόμενος στο γραφείου του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι μπαίνει «με καλή διάθεση», παρά το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την πανελλαδική σύσκεψη της «Ομπρέλας», που επιμένει ότι η πολιτική του κόμματος χαράσσεται από τα όργανα και όχι απο τον εκάστοτε πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη και μετά την έντονη κριτική που του έχει ασκήσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον νέο πρόεδρο του κόμματος, κάνοντας λόγο για μεταπολιτική και για ύφος Τραμπ.

«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση. Συζητήσαμε την αναδιοργάνωση του κόμματος και έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πώς θα γίνει αυτό».

 

Εξερχόμενος του «ειλικρινούς» τετ α τετ ο κ.Φίλης πρόσθεσε ότι συμφώνησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει ενωμένος στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης σημείωσε «είναι γνωστές οι διαφορές που έχουμε με τον Κασσελάκη. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις, όχι τετ α τετ, αλλά στα όργανα.

Η απόφαση του κόμματος είναι για συνέδριο τον Νοέμβριο, δεν ξέρω αν θα υπάρχει αναβολή» και πρόσθεσε «ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο».

«Καλώ τους ψηφοφόρους να μείνουν συσπειρωμένοι για τις εκλογές και για το κόμμα. Ό,τι χάνουμε στην Αριστερά δεν ισοφαρίζεται από άλλους χώρους.

Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύπτει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών.

Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε, αλλά με τις πράξεις μας τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία», είπε εξερχόμενος της Βουλής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας