Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΛιβάνιος: Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις από την πρόβλεψη κατάργησης των ΝΠΔΔ δήμων

Λιβάνιος: Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις από την πρόβλεψη κατάργησης των ΝΠΔΔ δήμων

Η κοινοβουλευτική σύγκρουση αφορούσε σε διάταξη του νομοσχεδίου που ορίζει ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να μην προχωρήσει η κατάργηση ενός νομικού προσώπου δήμου».

Απάντηση στην σκληρή κριτική που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, αναφορικά με την προβλεπόμενη κατάργηση των νομικών προσώπων και κοινωφελών ιδρυμάτων των δήμων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης των ΟΤΑ.

«Άκουσα τον κ. Φάμελλο να λέει ότι διαλύονται κοινωνικές υπηρεσίες, διαλύεται ο πολιτισμός, η άθληση. Και λέω, ρε μπας και γίνεται αυτό, με τις νέες διατάξεις; Παίρνω λοιπόν το οργανόγραμμα ενός δήμου. Ψάχνω, πόσα νομικά έχει; Μηδέν. Βλέπω διεύθυνση προσχολικής αγωγής, διεύθυνση πολιτισμού, Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη διεύθυνση του Δήμου. Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο Δήμος; Είναι ο δήμος Χαλανδρίου. Και ξέρετε ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου δεν είναι ΝΔ. Άρα βγάλτε αυτό το επιχείρημα από τη μέση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς στο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί διάταξη που ορίζει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να μην προχωρήσει η κατάργηση ενός νομικού προσώπου δήμου, και η διάταξη αυτή επικρίνεται από την αντιπολίτευση ως πρόβλεψη που στοχεύει στη συντήρηση του ελέγχου της αυτοδιοίκησης από την εξουσία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έσπευσε να επαναλάβει ότι

εξαιρέσεις δεν θα υπάρξουν και ότι θα προχωρήσει κανονικά η κατάργηση των ΝΠΔΔ και η μεταφορά τής αρμοδιότητάς τους στους δήμους.

 

«Μας είπατε ότι επιδιώκουμε να κάνουν ουρές οι αυτοδιοικητικοί, έξω από τα υπουργικά γραφεία, για να σώσουν νομικά πρόσωπα και έτσι να τους ελέγχουμε. Είπα και χθες ότι μπήκε η πρόβλεψη αυτή στο νομοσχέδιο για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει λόγω ειδικής περίπτωσης. Δεν θα δώσουμε εξαιρέσεις», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας