Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣτην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το ν/σ για την Υγεία με...

Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το ν/σ για την Υγεία με δύο νέες τροπολογίες

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του στην Επιτροπή τάχθηκε η ΝΔ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του στην Επιτροπή τάχθηκε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ηΕλληνική Λύση, οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη» και η Πλεύση Ελευθερίας εξέφρασαν επιφύλαξη για να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια.

Με διαδικασίες εξπρές 2 νέες τροπολογίες

Στο νομοσχέδιο, παράλληλα, έχουν κατατεθεί μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης δύο υπουργικές τροπολογίες.

  • Η πρώτη αφορά στην προμήθεια και διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου covid 19 κατά παρέκκλιση κάθε εθνικής διάταξης περί δημοσίων συμφάσεων, εφόσον ο αντισυμβαλλόμενος είναι ο οικονομικός φορέας που κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, καθώς και την παράταση ισχύος συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψή των αναγκών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Η δεύτερη υπουργική τροπολογία που έχει κατατεθεί αφορά ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) υπ. Αρ. 7 (ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ) και για την κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των λοιπών ΤΠΚ τ. ΡΟΥΣΣΕΝ του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς για μία διάταξη σχετικά με τους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας