Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαύλος Μαρινάκης: «Για σταθερότητα και πρόοδο στη χώρα, η αυτοδυναμία της ΝΔ...

Παύλος Μαρινάκης: «Για σταθερότητα και πρόοδο στη χώρα, η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές είναι μονόδρομος»

«Ζούμε μέσα στην κοινωνία και όχι αποκομμένοι από τα προβλήματα των πολιτών», τόνισε με έμφαση, ο κ. Μαρινάκης, που με «χαμηλό» προφίλ, αλλά με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα έχει αναλάβει μια από τις πιο δύσκολες και σημαντικές θέσεις ευθύνης στο κόμμα της ΝΔ. 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της «γαλάζιας» παράταξης, με εντολή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο άνθρωπος που διατηρεί καθημερινή και άμεση επαφή, τόσο με την «βάση» της ΝΔ, όσο και με το σύνολο των πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. 

Είναι εκείνος που ακούει από πρώτο χέρι τα παράπονα και τους προβληματισμούς των πολιτών, ειδικά σήμερα που μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ήρθε η παγκόσμια ενεργειακή κρίση για να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.   

 

«Οι πολίτες αναγνωρίζουν και τις δυσκολίες και τις επιτυχίες της χώρας -τις οποίες, αν και δεν μπορούμε να “πανηγυρίζουμε”, σίγουρα δεν μπορούμε να τις παραγνωρίσουμε. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, οι επενδύσεις εκτοξεύθηκαν, μειώθηκαν πάνω από 50 φόροι, έγιναν 12.000 προσλήψεις υγειονομικού επικουρικού προσωπικού, πάνω από 2.300 μόνιμων γιατρών και 2.100 επικουρικών γιατρών και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών, με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά», τόνισε ο κ. Μαρινάκης. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στη «βάση» της κυβερνώσας παράταξης, σημείωσε με έμφαση ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι απόλυτα ενωμένη και συμπαγής. Το απέδειξε η μαζική και ενθουσιώδης υποδοχή του πρωθυπουργού στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου χιλιάδες μέλη του κόμματος από τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα “πλημμύρισαν” το Βελλίδειο». 

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται να βρουν έναν τρόπο να δημιουργήσουν χάος στο πολιτικό σκηνικό και συνεχίζουν αυτήν την τακτική, παρά το γεγονός ότι πλήθος καταγγελιών για τις ημέρες της διακυβέρνησής τους έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να στρέφει την ατζέντα γύρω από το ζήτημα της παρακολούθησης, αρνούμενος να ενημερωθεί αρμοδίως». 

 

Βρίσκεστε σε καθημερινή επαφή με δεκάδες πολίτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, καθώς επισκέπτεστε πολλές περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας. Ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει από  τον κόσμο αναφορικά με τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι ή υπάρχει δυσαρέσκεια;

 

Παύλος Μαρινάκης: Κάθε εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε σε τουλάχιστον ένα Δήμο της Αττικής και έναν νομό της Περιφέρειας. Και είναι ουσιαστική ευκαιρία το να μπορούμε να μιλάμε άμεσα και αδιαμεσολάβητα με όλους τους πολίτες. Να μιλάμε μαζί τους και -κυρίως- να ακούμε από τους ίδιους τους προβληματισμούς τους. Η Κυβέρνηση έχει, μέσα στη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο, διαχειριστεί μια σειρά από εξωγενείς και πρωτοφανείς κρίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προχωρώντας με ταχύτατους, αναλογικά με τις συνθήκες, ρυθμούς το προεκλογικό της πρόγραμμα. Οι πολίτες αναγνωρίζουν και τις δυσκολίες και τις επιτυχίες της χώρας -τις οποίες, αν και δεν μπορούμε να «πανηγυρίζουμε», σίγουρα δεν μπορούμε να τις παραγνωρίσουμε-. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, οι επενδύσεις εκτοξεύθηκαν, μειώθηκαν πάνω από 50 φόροι, έγιναν 12.000 προσλήψεις υγειονομικού επικουρικού προσωπικού, πάνω από 2.300 μόνιμων γιατρών και 2.100 επικουρικών γιατρών και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών, με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά. Δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος, το οποίο βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών, διευκολύνοντάς τους, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2022 αποδόθηκαν όσες συντάξεις είχαν δοθεί μέσα σε ολόκληρο το 2019, η ανεργία μειώθηκε κατά σχεδόν 7%, ενώ οι πολίτες στηρίζονται απέναντι στην ενεργειακή κρίση με συνεχή μέτρα που απορροφούν το 90& με 94% των αυξήσεων.

Ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες; 

Παύλος Μαρινάκης: Οι συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει σε εθνικό επίπεδο ενισχύοντας με πάνω από 6,8 δισ. πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στο κόστος ενέργειας, αλλά και τις κινήσεις που έχει κάνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι η στήριξη των πολιτών είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, τόσο με επιστολές του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήδη από τις 9 Μαρτίου, όσο και με παρεμβάσεις του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Μαρτίου, αλλά και στη συνάντησή του με την Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Kadri Simson, έχει προτείνει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή φυσικού αερίου.

Ζούμε μέσα στην κοινωνία και όχι αποκομμένοι από τα προβλήματα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσαρμόζεται στις συνθήκες και στέκεται με θάρρος απέναντι στα προβλήματα, δίνοντας λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, με μόνο γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών.

Έχετε το προνόμιο να έρχεστε σε άμεση επαφή με την «βάση»  της ΝΔ. Σε ποιο ποσοστό εκτιμάτε ότι βρίσκεται σήμερα η «συσπείρωση» και ποια είναι η εκτίμησή σας όσο πλησιάζουμε στις εκλογές; 

Παύλος Μαρινάκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι απόλυτα ενωμένη και συμπαγής. Το απέδειξε η μαζική και ενθουσιώδης υποδοχή του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου χιλιάδες μέλη του κόμματος από τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα «πλημμύρισαν» το Βελλίδειο. Η δύναμη του κόμματος είναι τα μέλη και τα στελέχη μας, που μαζί με τα στελέχη της Διοίκησης του κόμματος και τα μέλη της Κυβέρνησης, βγαίνουν στο δρόμο υπερήφανα, χωρίς φόβο και μιλούν στους πολίτες για το έργο της Κυβέρνησης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατά κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, «ποντάρουν» στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και στον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη εις βάρος της ΝΔ. Ποια θα είναι η απάντηση της κυβερνώσας παράταξης; 

Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται να βρουν έναν τρόπο να δημιουργήσουν χάος στο πολιτικό σκηνικό και συνεχίζουν αυτήν την τακτική, παρά το γεγονός ότι πλήθος καταγγελιών για τις ημέρες της διακυβέρνησής τους έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να στρέφει την ατζέντα γύρω από αυτό το ζήτημα, αρνούμενος να ενημερωθεί αρμοδίως.  Η Νέα Δημοκρατία απαντά δια της νόμιμης οδού, με θεσμικό τρόπο θέλοντας να θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και να δημιουργήσει επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες -προς τούτο έχει άλλωστε νομοθετήσει- για τέτοιες περιπτώσεις.  Δυστυχώς, η χώρα μας έχει την ατυχία να έχει συνολικά μια αντιπολίτευση που δεν αντιπροτείνει αλλά επενδύει μόνο σε ενδεχόμενες αποτυχίες, όχι της Κυβέρνησης, αλλά της χώρας. 

Ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η ΝΔ θα κάνει μεγαλύτερο «άνοιγμα» στον κεντρώο χώρο. Για ποιους λόγους ένας πολίτης που «κινείται» πολιτικά στον χώρο του «κέντρου» να επιλέξει την ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές; 

Παύλος Μαρινάκης: Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μέσα σε τρία χρόνια σημαντικά βήματα προόδου, στηρίζοντας τους πολίτες και ενισχύοντας τις δομές και την οικονομία της χώρας: η ανεργία μειώθηκε κατά σχεδόν 7%, πάνω από 50 φορολογικοί συντελεστές μειώθηκαν, ενώ με μειωμένους αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές, χάρη στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα κατά 7 δις, τα οποία διοχετεύονται στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και το ΑΕΠ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. 

Ταυτόχρονα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά πάνω από 90%, η ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, τα μεγάλα έργα υποδομής που προχωρούν, η θωράκιση της υγείας και της παιδείας με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις έχουν αλλάξει την εικόνα του κράτους.

Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα είναι οι λόγοι για τους οποίους ένας πολίτης θα επιλέξει να ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία. 

Θεωρείτε ότι έχει «καεί» μια πιθανή συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και κατά πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο της επίτευξης αυτοδυναμίας από την ΝΔ; 

Παύλος Μαρινάκης: Τα γεγονότα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν αυτά τα τρία χρόνια καταδεικνύουν πως για τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι μονόδρομος. Και αυτό δεν το λέω ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αλλά ως ένας νέος άνθρωπος, ως ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει ανάμεσα σε κρίσεις. Και μετά από χρόνια βλέπω μια Κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει με σχέδιο και σοβαρότητα τα προβλήματα την ώρα που όλα τα υπόλοιπα κόμματα επενδύουν στο διχασμό και τη μικροπολιτική.

Πιστεύετε ότι συγκεντρώνει πιθανότητες υλοποίησης η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Γ. Βαρουφάκη; 

Παύλος Μαρινάκης: Οι μόνοι κριτές είναι οι Έλληνες πολίτες. Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις και οι μετρήσεις δείχνουν πως αυτό που ρωτάτε, μάλλον πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο χαρακτηρισμός «πολιτική τερατογένεση» που χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός είναι το λιγότερο επιεικής. Φανταστείτε σε μια ενδεχόμενη διαχείριση κρίσης, πόση ώρα θα χρειαζόταν για να συγκεντρώσουμε τους ίδιους και τις συνιστώσες τους από πορείες χωρίς αιτήματα για να αποφασίσουν για το μέλλον μας. Εφιάλτης! Που ευτυχώς δεν πρόκειται να τον ζήσουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.