Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικάΔένδιας: Η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής

Δένδιας: Η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής

«Φαίνεται ότι παρά τις δυτικές προβλέψεις η παγκόσμια ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, νωρίτερα σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία.

«Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η τουρκική πλευρά έχει αλλάξει τελείως ρητορική και έχει αλλάξει και πολιτική τον τελευταίο καιρό και είναι απολύτως καλοδεχούμενο μετά την επίσκεψη και τη συμπεριφορά της χώρας μετά τους σεισμούς», σημείωσε ο κ. Δένδιας για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Ερωτηθείς για τις τουρκικές φιλοδοξίες και για τον ρόλο που θέλει να παίξει στην περιοχή, απάντησε: «Αυτό που ελπίζω να καταλάβει η Τουρκία είναι ότι ακριβώς γι’ αυτές τις φιλοδοξίες η στενή και φιλική σχέση με την Ελλάδα είναι σημαντική αν όχι απαραίτητη προϋπόθεση».

«Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει κάτι από μία πλούσια και σταθερή Τουρκία. Το θέμα είναι η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νέο-οθωμανικής επιβολής», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως «η Τουρκία είναι μια τεράστια χώρα με τεράστιο βάθος, που δύσκολα ανιχνεύονται δημοσκοπικά».

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και τόνισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές με καθαρή θέση, «δεν κατεβαίνουμε με πρόταση συνεργασίας στις εκλογές». «Δεν πιστεύουμε στις συνεργασίες, πιστεύουμε ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, του πρώτου κόμματος, πρέπει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας