Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΝέα Δημοκρατία: «Μαγειρέματα» και παρασκηνιακές συγκρούσεις για το ευρωψηφοδέλτιο

Νέα Δημοκρατία: «Μαγειρέματα» και παρασκηνιακές συγκρούσεις για το ευρωψηφοδέλτιο

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται κυρίαρχη στο πολιτικό σύστημα, τα ποιοτικά στοιχεία ωστόσο -στις περισσότερες δημοσκοπήσεις- αποτυπώνουν ότι υπάρχουν οι κοινωνικές προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθούν πολιτικές μεταβολές, ενώ οι περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα, λόγω της ακρίβειας, πυροδοτώντας συζητήσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και κυρίως για το σχέδιο με το οποίο θα πάει η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές.

Αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανησυχούν για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δεχτεί κρίσιμη πολιτική φθορά και πολιτική αποδοκιμασία από τους πολίτες, λίγους μήνες μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τη σημαντική ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων, από τον Χάρη Δούκα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τότε είχε προειδοποιήσει τότε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές πως «έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο. Εάν δεν εκπροσωπηθεί και η παραδοσιακή λαϊκή βάση της ΝΔ, σας το λέω, δεν θα είναι καλό το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «GOVNEWS WEEKLY»!

Υπενθυμίζεται, ότι και ο βασικός εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς που έχει διαφοροποιηθεί σε στρατηγικές επιλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ελληνοτουρκικά, νομιμοποιήσεις μεταναστών, οριζόντια φορολόγηση, ομόφυλα ζευγάρια) είχε επισημάνει σε συνέντευξή του, ότι η ΝΔ «κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της. Όταν στοχεύει αποκλειστικά στο κέντρο –τη στιγμή που η κοινωνία κινείται δεξιότερα– κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της».

Οσο για τα ονόματα; Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενώ μένει να φανεί αν τελικά θα ανάψει το πράσινο φως και για τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές καθώς ο πρωθυπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δύο ευρωθητείες είναι αρκετές – με την Ελίζα Βόζεμπεργκ να διαφωνεί.

Πολύ πιθανό να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο είναι και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο δημοσιογράφος Γιώργο Αυτιάς, ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και οι πρώην ΠΑΣΟΚοι Εύη Χριστοφιλοπούλου, αι Ανδρέας Λοβέρδος, Βούλα Πατουλίδου και Νόνη Δούνια.

Δημοσιεύτηκε στην digital εφημερίδα GOVNew Weekly – Ξεφυλλίζετε και διαβάζετε με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας