Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟδεύει για… Βρυξέλλες ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου

Οδεύει για… Βρυξέλλες ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου

Σε σχεδόν έξι μήνες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές του 2024 και έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις στα πολιτικά κόμματα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ένα από τα κόμματα που αναζητούν υποψήφιους είναι και το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη να προσπαθεί να λύσει αυτό το δύσκολο σταυρόλεξο, επιλέγοντας και νέα στελέχη.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται στα πέριξ της Τρικούπη είναι και το όνομα του Κωνσταντίνου Κατσανέβα. Και αν κάτι σας λέει το επώνυμο είναι ο γιος της Σοφίας Παπανδρέου και του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Κατσανέβα και εγγονός του  Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι το αγαπημένο παιδί της οικογένειας και μάλιστα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με το Γιώργο όσο και με το Νίκο Παπανδρέου, ενώ έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Μαργαρίτα.

Ο Κώστας έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc στη Συμπεριφορική Οικονομική από το City University of London, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου. Ακόμη, Έχει εργαστεί στον τραπεζοασφαλιστικό κλάδο ως υπεύθυνος ερευνών και είναι συνιδρυτής καινοτόμας fintech εταιρείας ψηφιοποίησης μεταχρονολογημένων πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «GOVNEWS WEEKLY»!

Ειρήσθω εν παρόδω, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, την έδρα του πήρε ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ στην κούρσα διεκδίκηση της προεδρίας αντιπαλός του ήταν ο αδερφός του Νίκου, Γιώργος.

Ένας τρίτος εκ των Παπανδρέου λοιπόν θα εμπλακεί, έστω και με το επώνυμο Κατσανέβας, νυν µέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα υποψήφιος για την Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όταν βέβαια ρωτούν τον ίδιο τον Κώστα σχετικά με την πολιτική εκείνος απαντάει: «Για εµένα προτεραιότητα είναι η ενασχόληση µε την πολιτική και τα ζητήµατα της κοινωνίας. ∆εν είναι αυτοσκοπός ούτε η υποψηφιότητα ούτε η εκλογή σε κάποιο αξίωµα. Κύριο µέληµά µου είναι να µπορώ να είµαι χρήσιµος στη χώρα και στην παράταξη και αυτό είναι η ουσία της ενασχόλησής µου µε την πολιτική».

Τελικά λέτε να τον δούμε στην Ευρωβουλή; Ο χρόνος θα δείξει προσεχώς…

Δημοσιεύτηκε στην digital εφημερίδα GOVNew Weekly – Ξεφυλλίζετε και διαβάζετε με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας