Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΤο άδειασμα του Τσίπρα και η πληρωμένη απάντησή του

Το άδειασμα του Τσίπρα και η πληρωμένη απάντησή του

Πώς ο Παππάς «άδειασε» τον Τσίπρα…

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί πολλές συζητήσεις, καθώς επρόκειτο για την πρώτη πολιτική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού μετά οκτώ μήνες.

Το ερώτημα γιατί αποφάσισε ο πρώην πρόεδρος να παρέμβει στο παρά πέντε του συνεδρίου εξακολουθεί να αιωρείται. Πληροφορίες λένε πως ένας βασικότατος λόγος που κινητοποίησε τον Τσίπρα, πλην της πολύ κακής εσωκομματικής κατάστασης, ήταν το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, που μιλούσε ακόμη και για αλλαγή ονόματος του κόμματος, θεωρώντας υποχρέωσή του να μιλήσει. Ωστόσο προ αυτού είχε γίνει βραδινό μίτινγκ, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, παρουσία αρκετών, όπως του Θανάση Καρτερού, της Ολγας Γεροβασίλη, του Μιχάλη Καλογήρου αλλά και του Νίκου Παππά, ώστε να συζητήσουν το θέμα και το περιεχόμενο της παρέμβασης. Άπαντες είχαν αποφασίσει πως «με τον Κασσελάκη δεν πάει άλλο».

Ο Παππάς συμφώνησε και στο συνέδριο… στήριξε Κασσελάκη!

…και η «πληρωμένη» απάντηση Αλέξη

Ευλόγως πήρε… ανάποδες ο Αλέξης Τσίπρας με τον πάλαι ποτέ στενό του συνεργάτη, Νίκο Παππά. Και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός έχει μνήμη… ελέφαντα, πήγε στο συνέδριο της «Καθημερινής» και… στόλισε έμμεσα τον Παππά, λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση) πως στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τα έκανε μαντάρα – και αυτό κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κατώτερο του αναμενομένου, τότε η παρέμβαση Τσίπρα θα έχει δικαιωθεί από τα ίδια τα γεγονότα. Και ο ίδιος θα βγει μπροστά. Με νέο κόμμα; Με επάνοδο στον ΣΥΡΙΖΑ; Με κάλεσμα στον Νίκο Ανδρουλάκη; Απάντησε ο ίδιος.

Πώς; Με μια ατάκα του στο συνέδριο της «Καθημερινής»: «δεν μπορεί η Αριστερά να συμβαδίσει με τις εξελίξεις». Ο Τσίπρας θέλει να κάνει restart με κάτι νέο. Δεδομένα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας