Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΗ κόντρα Αδειλίνη και Καρυστιανού για τα Τέμπη...

Η κόντρα Αδειλίνη και Καρυστιανού για τα Τέμπη…

«Δεν είμαι απέναντί τους αλλά μαζί τους»

Το όνομα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, έχει… φορεθεί πολύ αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών. Η εισαγγελέας βρέθηκε χθες στους Δελφούς για να μιλήσει στο 9o Οικονομικό Φόρουμ και εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη «από τη στιγμή που η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία τυχόν συναντήσει που έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Παράλληλα, Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, που έλεγαν ότι τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους αλλά μαζί τους», υπογράμμισε.

Ήτοι, η εισαγγελέας (που έλυσε τη μακρά σιωπή της) υποστήριξε ότι η Μαρία Καρυστιανού ψεύδεται.

Η οποία Καρυστιανού (μέσω του Open) απάντησε στα περί «παρερμηνείας» και «αβάσταχτου πόνου» ότι «η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική» και τόνισε πως «αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια.

…και τι λέει η Κοβέσι

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε πρόσφατα για τα Τέμπη, για την έρευνα της υπηρεσίας της, της EPPO, για τη σύμβαση 717, για την τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Σόφι Ιντ’ Βελντ, υποστήριξε αρχικά πως «η έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι οδήγησε σε δεκάδες διώξεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ασκήσουμε διώξεις σε δυο πρώην μέλη κυβερνήσεων» (αναφερόμενη, προφανώς, στους πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή).

Για τα Τέμπη πάντως η Κοβέσι έκανε ακόμη δυο αναφορές: αφενός επανέλαβε ότι τέτοιους είδους τραύματα απαιτούν απόδοση δικαιοσύνης, αφετέρου στάθηκε στην υπόθεση της ανύπαρκτης τηλεδιοίκησης σαν ένα παράδειγμα που η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε μοιραία αποτελέσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας