Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΠώς βρήκε θέση ο Κατρούγκαλος…

Πώς βρήκε θέση ο Κατρούγκαλος…

Η θέση που έλαβε ο Κατρούγκαλος αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προκάλεσε μίνι πολιτικό… σεισμό χθες ο «Βηματοδότης», αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Γιώργος Κατρούγκαλος, εξελέγη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη». Με στήριξη μάλιστα της κυβέρνησης.

Ο οποίος Κατρούγκαλος είχε… κάψει προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατάκα του για τη φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίας.

Η θέση που έλαβε ο Κατρούγκαλος αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και ειδικοί εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής…

«Δεν θα έπρεπε, αλλά μένω κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος», ανέφερε ωστόσο σε ανάρτησή του ο Κατρούγκαλος ο οποίος τόνισε ότι «η θέση στον ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά άμισθη» και πως «η υποψηφιότητα μου ήταν ατομική, δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας