Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΑπό την Παρασκευή είχε υποβληθεί η παραίτηση Βαρβιτσιώτη - Γιατί ανακοινώθηκε τη...

Από την Παρασκευή είχε υποβληθεί η παραίτηση Βαρβιτσιώτη – Γιατί ανακοινώθηκε τη Δευτέρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε την παραίτηση Βαρβιτσιώτη, «αναπόφευκτη και ορθή».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται εσχάτως σε πηγαδάκια της Βουλής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποφάσισε κι υπέβαλε την παραίτηση του από την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και πάντα στον απόηχο της κριτικής που δέχτηκε για τις δηλώσεις του αναφορικά με την υπόθεση της πρωτοφανούς τραγωδίας στο πλοίο Blue Horizon και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Επειδή όμως, ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουν μόλις την επομένη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αμέσως δεκτή την παραίτηση του και να συμφωνούν από κοινού να κοινοποιηθεί τη Δευτέρα.

«Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο κ. Βαρβιτσιώτης, με πηγές από το περιβάλλον του να επισημαίνουν ότι βάρυνε καταλυτικά στην απόφαση του το κλίμα τοξικότητας εναντίον του, πανταχόθεν, με την κριτική ότι εξίσωνε στις δηλώσεις του το θύμα με τον θύτη.

«Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του» προσθέτει, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης στις αναρτήσεις του, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τους γονείς του αδικοχαμένου Αντώνη και τους υποσχέθηκε πως δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσει τη μνήμη του, αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας