Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Τι λένε στη ΝΔ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ...

Κομισάριος: Τι λένε στη ΝΔ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει το θέμα των Τεμπών

Ποιους απέφυγε να χαιρετήσει ο Κασσελάκης;

Ήταν που ήταν τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα να βάλει ακόμα περισσότερες φιτιλιές και να οδηγήσει τον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση να ζητήσει εκ νέου την στήριξη της βάσης. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αρκετά αποφασισμένος στο χθεσινό συνέδριο και δεν έδειξε να τρομάζει από την προοπτική να πάει ξανά σε εσωκομματική μάχη.

Αυτό, ωστόσο, που σχολιάστηκε αρκετά χθες είναι ότι κατά την παρουσία του στο Συνέδριο απέφυγε να χαιρετήσει τόσο την Όλγα Γεροβασίλη, όσο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Κι αυτό έχει τη σημασία του αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τα δύο από τα τρία επικρατέστερα πρόσωπα να τεθούν αντιμέτωποί του για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τρίτος, Σωκράτης Φάμελλος, εξακολουθεί να διατηρεί καλύτερες σχέσεις με τον Κασσελάκη…

Αν και η στήλη εντρυφεί (sic), κοντολογίς αρέσκεται στα εσωκομματικά τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα (τελεσίγραφο Κασσελάκη, άδειασμα από τα μέλη, παρέμβαση Τσίπρα κλπ.) ήταν πάνω κάτω αναμενόμενα.

Θα επανέλθω, συν τω χρόνω. Ως τότε, διαβάστε όλες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.


Τι λένε στη ΝΔ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δύο έμπειροι, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, συζήτησαν χθες μεταξύ τους τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κομισάριος δεν είχε… Predator αλλά τα έμαθε. Ο ένας, υπουργός σήμερα, θεωρεί πως αφενός ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τελειωμένος, αφετέρου εκτίμησε πως είναι τελειωμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει αθρόα προσέλευση στη Νέα Αριστερά ως και τις Ευρωεκλογές!

Ο άλλος είπε το καλύτερο: «Ο Κασσελάκης θα ξαναβγεί αν πάει σε εσωκομματικές. Η βάση του κόμματος είναι μαζί του. Και θα απομείνει με καμιά 10αριά βουλευτές το πολύ κι ένα κόμμα του 4%. Και τότε και όνομα θα αλλάξει, και καταστατικό, και τα πάντα».

Για να δούμε…


Το διακύβευμα του Κυριάκου

Λίγο πριν πετάξει για την Ινδία (περιχαρής, όπως μου είπαν) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το πρώτο μήνυμα ενόψει Ευρωεκλογών και, άθελά του, αποκάλυψε τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ως τον Ιούνιο. «Οι Ευρωεκλογές δεν είναι χαλαρές εκλογές, αλλά έχουν χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης» είπε τις προάλλες, στο… κοπή την πίτας της γραμματείας του Οργανωτικού της ΝΔ.

Βεβαίως, θα προηγηθεί το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα είναι μάλιστα το πιο πανηγυρικό από ποτέ! Άλλωστε, δεν υπάρχει (κανένας, μα κανένας…) αντίπαλος. Λογικά θα εξελιχθεί σε συνέδριο απολογισμού της ευρωπαϊκής της πορείας του κόμματος ενώ θα κληθούν μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ειρήσθω εν παρόδω, για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παίζουν και νέα ονόματα: του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάχτυλου, της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη και του οδοντιάτρου Μιλτιάδη Μητσιά (γιού του Μανώλη Μητσιά)…


Κόσμος και κοσμάκης στην Ινδία

Στην Ινδία βρίσκεται, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή, με 70 ελληνικές επιχειρήσεις. Επικεφαλής είναι ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη.

Στην Αθήνα θα επιστρέψουν κάμποσα μνημόνια συνεργασίας. Όπως του Enterprise Greece και της Συνομοσπονδίας Ινδικών Βιομηχανιών (CII), του Joist Innovation Park της Λάρισας και του Adani University της Ινδίας, της Eurobank και της κρατικής εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών της Ινδίας και της Fairfax και του ινδικού ομίλου information technology.


Ο σκοπός υπερβαίνει… τον Ράμα

Υπήρχε περίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει την επόμενη εβδομάδα στα Τίρανα, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη και τις προκλητικές δηλώσεις του Εντι Ράμα για την ελληνική στήριξη στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Αλλά υπερίσχυσε ο ανώτερος σκοπός της επίσκεψης.

Κι αυτό γιατί μιλάμε για τη Σύνοδο Ουκρανίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην αλβανική πρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός τα ζύγισε κι έκρινε ότι η ανάγκη στήριξης στην Ουκρανία και εγρήγορσης για τις συνέπειες του πολέμου είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για να τον αφήσουν μακριά από τη διάσκεψη…


Εμείς… και ο Κόσμος

Έτσι δεν το λέγαμε το βιβλίο στο δημοτικό; Κόσμος λοιπόν είναι το κόμμα, ως γνωστόν, του Πέτρου Κόκκαλη που αγωνιά για τα πρώτα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που θα εμφανιστεί. Ρώτησα δημοσκόπους, φίλους της στήλης και μου έδωσαν κάτι μεταξύ 0,7% και 1,1%: χαμηλά μεν, νωρίς δε.

Στόχος του Κόσμου είναι να πιάσει το όριο του 3% και να πείσει ότι έχει έστω κάποια ελπίδα να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Κατά τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ο Κόκκαλης έχει τα φόντα να κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές και μάλιστα συγκεντρώνοντας ψήφους όχι μόνο από την αριστερά, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους.


Το ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει το θέμα των Τεμπών

Η παρούσα ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήθελε από καιρό να αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολος Πάνας και Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο τέλος στον Γιώργο Νικητιάδη), έβλεπαν ότι η διαδικασία δεν οδηγεί πουθενά. Ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα απέρριπτε προτάσεις τους για κλήση μαρτύρων και άλλες ενέργειες, που ίσως (πιθανότατα δηλαδή) να διευκόλυναν τη διερεύνηση της τραγικής υπόθεσης.

Η εισήγησή τους τότε προς την ηγεσία του Κινήματος δεν είχε γίνει δεκτή, παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης το σκέφτηκε σοβαρά. Ωστόσο, μετά τον άκομψο τρόπο που χειρίστηκε η κυβερνητική πλειοψηφία και κυρίως ο επικεφαλής της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος το κλείσιμο των εργασιών, το ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει το θέμα των Τεμπών. Πολύ.


Το… καρφί του Γαβριήλ

Ένα από τα πρόσωπα με τα οποία είχε συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τη διάσπαση και την αποχώρηση των 11 βουλευτών της Νέας Αριστεράς ήταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος (ήταν την πρώτη περίοδο της πρωθυπουργίας Τσίπρα) επέστρεψε στην ενεργό πολιτική, ως επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού στη Νέα Αριστερά.

Συναντήθηκε με τον Αλέξη Χαρίτση, τα είπανε και πι πρώτες του δηλώσεις ξεκίνησαν με ένα δυνατό καρφί: «Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι». Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής; Πιθανότατα ναι.


Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας