Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Βάζει… πλάτη στον Ανδρουλάκη ο ΓΑΠ, τι όνομα σκέφτεται για τον...

Κομισάριος: Βάζει… πλάτη στον Ανδρουλάκη ο ΓΑΠ, τι όνομα σκέφτεται για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Στο Ζάππειο το συνέδριο της ΝΔ

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβερνητική καθηµερινότητα σηματοδοτεί την έναρξη των διεργασιών για τη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής του (σε πανηγυρικό τόνο) συνεδρίου της Νέας ∆ηµοκρατίας την άνοιξη. Ένα συνέδριο που θα επικεντρωθεί στη συµπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της κυβερνώσας παράταξης.

Για την ώρα, το επικρατέστερο σενάριο σχετικά µε την επιλογή του χρόνου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου είναι το… ΠΣΚ 5-7 Απριλίου, ενώ ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις εργασίες δεν θα είναι το Metropolitan Expo, αλλά το Ζάππειο.

Το συγκεκριµένο φόντο ταυτίστηκε µε το µεγαλύτερο επίτευγµα της µεταπολιτευτικής Ελλάδας, την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, µε την υπογραφή του ιδρυτή του κυβερνώντος κόµµατος, Κωνσταντίνου Καραµανλή. Προκειµένου να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν πιο παραστατικά η «γαλάζια» ιστορία ανά δεκαετία και ανά αρχηγό, έχουν προγραµµατιστεί εκείνο το τριήµερο (αλλά και στα προσυνέδρια) µια σειρά από εκθέσεις και παρουσιάσεις µε φωτογραφικό υλικό, βίντεο και άλλα happenings.


Με τη γραμμή του αρχηγού και ο ΓΑΠ

Εντέλει είπε «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και φημολογούνταν πως θα πάει ενάντια στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε μεταξύ άλλων μια ευρύτερη μεταρρύθμιση στη Παιδεία, ενώ τάχθηκε υπέρ του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε το κράτος να ελέγξει τον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η πρόταση μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο Παπανδρέου. «Αυτός είναι βασικός λόγος που θεωρώ ότι έπρεπε να αλλάξει το άρθρο 16. Το ψήφισε η ΝΔ, το 1975, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει και γιατί όχι να μπορούν να φτιάξουν και κοινωνικοί φορείς; H ΝΔ θεωρούσε ότι μέσα από την κρατική παιδεία θα ελέγξει πολιτικά ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα. Θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο» κατέληξε.

Σωστή ή λανθασμένη, πήρε θέση ο ΓΑΠ. Ακέραιη.


«ΕΔΕ» στην εκκλησία για την επίθεση στον Χρηστίδη

Να διερευνηθεί η επίθεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, σε εκδήλωση κοπής πίτας διέταξε σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Σεραφείμ επιτέθηκε λεκτικά στον Χρηστίδη, για την ψήφο του τελευταίου υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Σεραφείμ μάλιστα φέρεται να καθυστέρησε να κόψει την πίτα των Αρκάδων, περιμένοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον αρχιμανδρίτη ότι τον κατέκρινε σκαιώς σε εκδήλωση των Αρκάδων της πόλης, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απααιτώντας να αποχωρήσει.

«Η πρωτοφανής στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης» έγραψε μεταξύ άλλων ο Χρηστίδης.

Και ευχαρίστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση που εκδόθηκε, απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης.

Η κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την «στοχοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη» και έκανε λόγο για «μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν απηχούν τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία». «Η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη είναι απολύτως καταδικαστέα» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Με μια σύντομη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε στο πλευρό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας και την ανάρτησή του: «Με τον Παύλο. «Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη».


Το… καψώνι του Πιερρακάκη

Στον νόμο, πάντως, για τα πανεπιστήμια υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως πολιτική παγίδα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα πρώτα 12 άρθρα αναφέρονται στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι απλώς φοίτησε στο Δημοκρίτειο, αλλά εκεί ανδρώθηκε πολιτικά στην τοπική ΠΑΣΠ, αποκτώντας τις συνδικαλιστικές δεξιότητες που ακόμη κάποιοι διαγιγνώσκουν στο στυλ του. Τι θα κάνει, λοιπόν, τώρα;

Του έκανε καψώνι ο Κυριάκος Πιερρακάκης… Μάλλον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να δώσει θετική ψήφο στα 2/3 του νομοσχεδίου που αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο.


Ποιο θα είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ναι, θα τα αλλάξει όλα ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και το όνομα. Το ερωτηματολόγιο που έθεσε δεν ήταν τυχαίο – το είπε και τις προάλλες στην ΕΡΤ: «Εχω μια πρώιμη εικόνα. Τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους».

Μάλιστα σχετικά με το αν παραμένουν Συμμαχία και Ριζοσπαστική Αριστερά ο Κασσελάκης απάντησε ότι «κατ’ αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη “Συνασπισμός” στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα». Και άδικο δεν έχει!

Ρώτησα στην Κουμουνδούρου, μπας και βγάλω ρεπορτάζ. Καθότι ο Κασσελάκης θεωρεί εαυτόν… φυσική συνέχεια του Αλέξη Τσίπρα, παίζει να κρατήσει σκέτο το ΠΣ, ήτοι «Προοδευτική Συμμαχία». Ένα άλλο που παίζει, είναι το ΕνΑρ, ήτοι Ενωμένη Αριστερά, ποντάροντας πολύ στην ονομασία του αριστερού χώρου και με τον τρόπο αυτό να διαχωριστεί από τη Νέα Αριστερά.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, το ερωτηματολόγιο συμπλήρωσε στον iSYRIZA ένας αριθμός που δεν αντιστοιχεί ούτε στο 5% των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος!


Αλλάζει ως και τον… καφέ ο Κασσελάκης

Όχι κυριολεκτικά, αλλά τον λεγόμενο «πρωινό καφέ», ήτοι σε ευρύτατες αλλαγές προσώπων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στους συνομιλητές του. Πρώτη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο την αλλαγή της Πολιτικής Γραμματείας.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κομβικό ρόλο στην επιλογή των στελεχών που θα προταθούν για τη νέα ΠΓ θα έχει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένος από το πρόσφατο θυελλώδες Συνέδριο. Ένα δεύτερο όργανο που αναμένεται να αναβαθμισθεί ο ρόλος του είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο λόγω μεγέθους (θα αποτελείται το πολύ από 9 άτομα) ουσιαστικά θα αποτελεί τον «πρωϊνό καφέ» του Κασσελάκη.

Λέγεται ότι θα προταθεί η συμμετοχή στα δύο καθοδηγητικά όργανα και στελεχών που τάχθηκαν στο πλευρό της Όλγας Γεροβασίλη, προφανώς και της ίδιας. Όπως είναι φυσικό από τις σαρωτικές αλλαγές είναι δύσκολο να… γλιτώσουν οι δύο γραμματείς της ΚΕ, η Ράνια Σβίγγου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.


Δεξιά της Δεξιάς

Την εμφάνισή του στις δημοσκοπήσεις έχει κάνει το τελευταίο διάστημα το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, φτάνοντας πέριξ του 1%. Η νεαρή πολιτικός ψάχνει για στηρίγματα, ακόμη και μέσα στη ΝΔ (από απογοητευμένους, με τον Μητσοτάκη, βουλευτές και στελέχη).

Και όχι μόνο. Υπάρχουν τα… ορφανά του κόμματος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, υπάρχουν κι άλλοι… δεξιότερα της Δεξιάς στη χώρα. Μια Κυριακή πρωί να πας εκκλησία, θα τους δεις. Πρώτο στασίδι.

Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία θέλει την όμορφη Αφροδίτη να ζητά από Μητροπολίτες να πάρει η ίδια το… χρίσμα του κόμματος της εκκλησίας διότι, όπως έλεγε στο περιβάλλον της, «ο Νατσιός είναι λίγο και το κόμμα του, το Νίκη, δεν τραβάει».


Ανιψιά να σου (πε)τύχει…

Last but not least, ποια είναι η καλλίπυγος νεαρά που επέλεξα για βασική φωτογραφία του σημερινού Κομισάριου; Μα, η Ιφιγένεια Μουμτζή, ένα από τα πρόσωπα που στελεχώνουν πλέον ένα νέο think tank, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τη νεαρή απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Λονδίνου εκφώνησε μάλιστα και ομιλία στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας… θυμίζει κάτι το επώνυμο;

Προφανώς, αφού πρόκειται για την ανιψιά του γνωστού, αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή, ο οποίος σε πολλά άρθρα εξαπολύει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ! «Συγχαρητήρια στην ανιψιά μου Ιφιγένεια Μουμτζή για τα νέα της συμβουλευτικά καθήκοντα δίπλα στον εκλεγμένο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κασσελάκη. Καλή επιτυχία Ιφιγένεια» έγραψε ο… ευτυχισμένος μπάρμπας.

Δίπορτο θα το παίζει πλέον το μουμτζέικο…

 Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας