Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Η απώλεια του ΣΥΡΙΖΑ, το δεξί χέρι του Μητσοτάκη στις γειτονιές...

Κομισάριος: Η απώλεια του ΣΥΡΙΖΑ, το δεξί χέρι του Μητσοτάκη στις γειτονιές και πώς… δίκασε η Ντόρα

Η εξαιρετική Δώρα και η «λίγη» Κεχαγιά

Η Δώρα Αυγέρη αντικατέστησε για περίπου επτά μήνες την Πόπη Τσαπανίδου. Ήταν, όχι απλά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μα και η φωνή του Στέφανου Κασσελάκη. Το έργο της στον εν λόγω ρόλο ήταν παραπάνω από εξαιρετικό. Σήκωνε πάντα τα τηλέφωνα στους ρεπόρτερ ό,τι ώρα κι αν ήταν, απαντούσε πάντα ευδιάθετη και με χαμόγελο, σκοτώθηκε για να εξυπηρετήσει και τον τελευταίο δημοσιογράφο.

Η Αυγέρη, παλιά στο κουρμπέτι (από την εποχή της ΕΡΤ3) δεν ήξερε τον ρόλο αλλά τον έμαθε εν μια νυχτί. Είναι απώλεια, έστω για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, η αποχώρησή της καθώς κατεβαίνει υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

Κι από την άλλη, η… Κατερίνα Ακριβοπούλου του νέου ΣΥΡΙΖΑ: η Βούλα Κεχαγιά. Πότε ανέλαβε την «Αυγή» (που πέρασε και δεν ακούμπησε), πότε πάει σε ρόλο αντι-Αυγέρη, ουδείς κατάλαβε.

Ο Κομισάριος, γνώστης των καταστάσεων, σας υπόσχεται ότι η Κεχαγιά θα γίνει viral. Όχι μία και δύο φορές. Διότι νομίζει ότι ξέρει – αλλά υστερεί σε πολλά. Σε πάρα πολλά. Είναι λίγη.

Υποβάθμιση Πολάκη, αναβάθμιση Νίνας

Ριζικές ήταν τελικά οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη -μεταξύ άλλων- να υποβαθμίζει τον ρόλο του Παύλου Πολάκη: από τη θέση του Συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, αναλαμβάνει Τομεάρχης Διαφάνειας. Αναβαθμισμένη βγήκε (ως είχαμε αναφέρει προ ημερών), ως Τομεάρχης Ναυτιλίας πλέον, η Νίνα Κασιμάτη ενώ η σύζυγος του… άσπονδου εχθρού της, Γιάννη Ραγκούση, η Μαρίνα Κοντοτόλη εντάσσεται στον Τομέα Οικονομικών και αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών.

Στο εκτελεστικό Γραφείο πλέον θα μετέχει και η Όλγα Γεροβασίλη. Το Ε.Γ. θα συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση, καθώς θα προσκαλούνται και οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς.

Σε αυτόν που επιφύλαξε μάλλον… χειρότερη μοίρα ο πρόεδρος του κόμματος ήταν ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, τον οποίο «αποκεφάλισε» από την σημαντική θέση του διευθυντής της Κ.Ο. ορίζοντας στο πόστο αυτό τον Θάνο Μωραΐτη, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. «Πλήρωσε» το ότι αμφισβήτησε ανοιχτά αποφάσεις του κ. Κασσελάκη ενώ προ ημερών εξέφρασε δημοσίως την ευχή του να επιστρέψει ο Τσίπρας. Οπότε αναμενόμενο ήταν…

Παρέα με τον Χαρδαλιά ο Μητσοτάκης στις γειτονιές

Tον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ξεναγήθηκε στις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στο χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα νέο κέντρο logistics, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής.

Ήταν η πρώτη προεκλογική τύπου περιοδεία του πρωθυπουργού ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στην οποία είχε συνεχώς στο πλευρό του τον περιφερειάρχη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε όλες τις περιοδείες του στην Αττική θα έχει στο πλευρό του τον Νίκο Χαρδαλιά. Σε όλες τις τελευταίες τηλεφωνικές μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού βλέπουν ότι ο Χαρδαλιάς έχει πολύ υψηλή αποδοχή, ειδικά στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Η αρχή έγινε από τον Ασπρόπυργο, στην Δυτική Αττική σε μια περιφέρεια που η ΝΔ δεν έχει παρεμβατικούς και δυνατούς βουλευτές.

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Η εβδομάδα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κυβέρνηση, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ. Εκείνη την ημέρα θα γίνει στην Αθήνα, μεγάλο πανελλαδικό – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και μάλιστα γίνεται και πανελλαδική κινητοποίηση, καθώς θα έρθουν και φοιτητές με πούλμαν από την περιφέρεια.

Στο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία και αναμένεται τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυξημένα…

Καταποντίστηκε ο Δούκας

Συντριπτική ήταν ή ήττα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου κέρδισε με ποσοστό 65% ενώ ο Δούκας, παρά την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόλις 29%.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΕΔΕ που ο εκάστοτε δήμαρχος της Αθήνας χάνει τις εκλογές με τέτοια συντριπτική διαφορά. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 65% που συγκέντρωσε ο Κυρίζογλου είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει ο προκάτοχός του και σημερινός υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου (στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 55%).

Δίκασε… η Ντόρα τον Καραμανλή…

Δημόσια ήταν η παραδοχή της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία, μιλώντας στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τη Μεταπολίτευση ως πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Χανίων της ΝΔ, αναγνώρισε και κάποια θετικά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησε μάλιστα για «επιτυχία της διαπραγμάτευσης» του Νίκου Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ και… αρχιτέκτονα της συμφωνίας.

Η Μπακογιάννη έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως δεν διστάζει να βγει εκτός… γραμμής – έστω κι αν, όπως και όλη η ΚΟ της ΝΔ, είχε καταψηφίσει τότε τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν ήρθε στη Βουλή από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και το εξήγησε: «Οι λόγοι της αρνητικής της θέσης ήταν τα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας», ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ζήτημα της ονομασίας («Βόρεια Μακεδονία») αποτέλεσε μια επιτυχία της διαπραγμάτευσης Κοτζιά.

Σε ένα, μάλιστα, καρφί στην κληρονομιά της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009), της ΝΔ δηλαδή, τόνισε πως το βέτο που είχε ασκήσει ο πρώην Πρωθυπουργός για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ήταν «100% λάθος». «Δεν έπρεπε να είχε λεχθεί και δεν το λέγαμε ποτέ στο υπουργείο Εξωτερικών. Περάσαμε πολύ δύσκολα εκείνο το εξάμηνο. Εγώ διαπραγματευόμουν διαρκώς το ζήτημα της ονομασίας. Απέναντί μου είχα τον κ. Γκρουέφσκι, ο οποίος όμως, αντί να κοιτά εμένα, κοιτούσε τα παπούτσια του. Δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να κάνει το βήμα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Δίκασε…

Ο Τσίπρας ομολόγησε…

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (στο συνέδριο της «Καθημερινής» με τίτλο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά») έβγαλε… ειδήσεις.

Η παρέμβαση του ήταν σημαντική. Ειδικά στην κουβέντα για τοπ 2015 και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όταν ανέφερε ότι η χώρα δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μια νέα δανειακή σύμβαση, ενώ άφησε αιχμές και για πρώην συνεργάτες του λέγοντας ότι «εγκλωβιστήκαμε σε πρόσωπα που είχαν προσωπικές ατζέντες. Υπήρχαν δυνάμεις που φλέρταραν με την ιδέα η χώρα να βγει από το ευρώ».

Γιάνη με ένα νι, για σένα λέει ε;

Παναγιώτη Λαφαζάνη, και για σένα.

Αλέξη μου, άργησε όμως να τα πεις. Όχι πως δεν τα ξέραμε…

Ο μοναδικός απών…

…από το συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης με συνδιοργανωτές την «Καθημερινή», το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics στην Εθνική Πινακοθήκη ήταν ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που δεν παραβρέθηκε άνευ λόγου (καθώς ο Κώστας Σημίτης είναι πια 87 ετών και δεν αισθανόταν και πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες, αναρρώνοντας από βαρύ κρύωμα): ο Κώστας Καραμανλής.

Είναι, άραγε, δύσκολο να εξηγηθεί γιατί επέλεξε και σε αυτήν την περίπτωση να απουσιάσει; Όχι, για τους γνώστες: ο Καραμανλής δεν ήθελε ούτε με μέλη της «Καθημερινής» να μιλήσει (που τον έχει περάσει γενεές 14 για την οικονομική του πολιτική το 2014-29), ούτε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του άλλους παριστάμενους…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας