Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Η κίνηση-ματ με την πρόταση δυσπιστίας και οι φήμες για Τρέμη...

Κομισάριος: Η κίνηση-ματ με την πρόταση δυσπιστίας και οι φήμες για Τρέμη και Κούνεβα

Έξυπνο από πλευράς Ανδρουλάκη

Η πρόταση δυσπιστίας, την οποία καταθέτει χθες στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν ίσως η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε από τη μέρα που ανέλαβε το προεδριλίκι στο ΠΑΣΟΚ. Αν και έφερε ως αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος» περί μονταζιέρας στα Τέμπη, βγήκε ήδη κερδισμένος πολιτικά. Και επειδή υποχρεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή για το θέμα των Τεμπών, κάτι που απέφυγε την περασμένη εβδομάδα, και διότι έπιασε στον ύπνο τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «έσυρε» μαζί του Νέα Αριστερά, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, η Νέα Αριστερά είχε μιλήσει (δια στόματος Αλέξη Χαρίτση) μια εβδομάδα πριν, για πρόταση δυσπιστίας αλλά ουδείς έτεινε ευήκοων ους.

Όχι ότι θα βγει κάτι. Επικοινωνιακά όμως μετράει. Άλλωστε η πρόταση δυσπιστίας δεν παίζει να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή. Αλλά λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και με την κυβέρνηση να έχει δημοσκοπική φθορά λόγω Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει κλίμα.

Κερασάκι στην τούρτα, η τηλεφωνική επικοινωνία του Ανδρουλάκη και με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, και με τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση αλλά και με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντάς τους σχετικά. Ως, θεσμικά όμως, έπραξε και με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 Ο περιζήτητος Μανιάτης

Από τις 22 Ιανουαρίου, πρώτο το govnews.gr είχε αποκαλύψει την πίεση του ΠΑΣΟΚ προς τον Γιάννη Μανιάτη. Ήταν προσωπικό «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κατέβει στις Ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός και καθηγητής από το Άργος. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος στην πρόσφατη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πρώην υπουργού.

Μαζί με τον νυν ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου αποτελούν τα… γκραν φαβορί για εκλογή το καλοκαίρι. Ο Μανιάτης είχε άλλωστε επιδείξει εξαιρετικό έργο ως υπουργός και δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του είχε συζητηθεί και στη Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι, για υπουργοποίηση, αλλά δεν τελεσφόρησε. Θρυλείται πως τον υπολόγιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον προσεχή μεγάλο ανασχηματισμό. Άργησε.

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μετέχουν ήδη και οι Ρόζα Βρεττού, Ηλίας Κικίλιας, Παναγιώτης Δημόπουλος και Κώστας Χρυσόγονος.

 (Α)κρείττον του λαλείν το σιγάν

Η Έλενα Ακρίτα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ή και δεν είναι. Ουδείς έχει καταλάβει. Στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα μα και τον κράζει κιόλας. Υποστηρίζει δημόσια τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά τον αδειάζει κιόλας. Ο ορισμός του «όπου φυσάει ο (αριστερός, μπορεί και όχι) άνεμος. Πέρυσι η νυν βουλεύτρια δεν γιόρτασε, λέει, την 25η Μαρτίου λόγω Τεμπών (το είχε κοινοποιήσει κιόλας).

Και φέτος πήρε την τσαντούλα της άνοιξης και στριμώχτηκε ανάμεσα σε παπάδες και δημάρχους, πρώτη μούρη στην παρέλαση. Και έψεξε την ΕΡΤ που δεν ανέφερε το όνομα της στη μετάδοση. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Νέα ελληνοαμερικανική συνάντηση

Μπορεί ο Άντονι Μπλίνκεν να ταξιδεύει για άλλη μια φορά στη Μέση Ανατολή προσπαθώντας να βρει κάποια λύση στο ανθρωπιστικό πρόβλημα της Γάζας και να σταματήσει τους Ισραηλινούς να επιτεθούν στην Ράφα, αλλά επίκειται και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη. Θα βρεθούν στο περιθώριο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 3 και 4 Απριλίου. Στην ίδια σύνοδο θα είναι βεβαίως και ο Χακάν Φιντάν και μην εκπλαγείτε εάν Έλληνας και Τούρκος ΥΠΕΞ συναντηθούν και πάλι. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την κατάληψη ολόκληρης τη Κύπρου και περίπου μερικές εβδομάδες πριν από την επίσκεψή Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Τρέμη όχι, Κούνεβα ναι

Τρέμη… ο Περισσός; Θα φανεί. Διότι αρχικά έσκασε ως φήμη αλλά τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν προτάσεις στην πιάτσα που αναφέρουν στην ίδια πρόταση τα «Ολγα Τρέμη» και «ευρωεκλογές», με λίγο τζούρα από ΚΚΕ.

Και ΟΚ, στην ΚΝΕ ήταν στα μικράτα της, στην κατάληψη της Νομικής ήταν μέσα, ουδέποτε αρνήθηκε να πει δημόσια ότι ψηφίζει ΚΚΕ. Συν ότι η γνωστή δηµοσιογράφος ήταν από τους λίγους που στήριξαν τον ∆ηµήτρη Κουτσούµπα μετά την (άθλια) ατάκα για sugar daddies, που είπε από βήματος Βουλής.

Από αυτό όμως, μέχρι να εμφανιστεί το όνομα της Τρέµη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Τεράστια. Κοντολογίς, κομμάτι απίθανο να συμβεί…

Έντονη φημολογία υπάρχει και για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, και η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2014-19) Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η συνδικαλίστρια στον κλάδο των καθαριστριών- και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2023 δήλωσε πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αποκαλύπτει τα εργατικά ατυχήματα, παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς και που σταθερά και έμπρακτα αντιπαλεύει τον φασισμό και τον ρατσισμό. Άρα;

Χαμόγελα στον Περισσό

Ένα από τα στοιχεία έκπληξη της πρόσφατης δημοσκόπησης που παρουσίασε το Mega είναι ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίζεται να είναι πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός, αφήνοντας πίσω του δεύτερο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το στοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς πως προηγήθηκε η σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού στον Γραμματέα του ΚΚΕ στη βουλή, στη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντάς του πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας» και τον Κουτσούμπα να του απαντά «τιμή μου να το λες εσύ αυτό». Απ’ ότι φαίνεται δεν πήγε και πολύ καλά αυτό, για τον πρωθυπουργό…

Πώς έγινε η επιλογή των 28

Ως ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο περιγράφουν από τη Νέα Δημοκρατία τις πρώτες 28 επιλογές υποψηφίων για τις ευρωεκλογές που ανακοινώθηκαν τις προάλλες. Πρόκειται για εν ενεργεία ευρωβουλευτές αλλά και για πρόσωπα που μπαίνουν για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους υποψηφίους από την ομογένεια λόγω και της επιστολικής ψήφου που διευκολύνει και τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μεταξύ αυτών, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Δημήτρης Κατσαούνης, απόδημος από Καναδά, οι δικηγόροι στις Βρυξέλλες Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά και Ορέστης Ομράν, ο Βασίλης Σακελλάρης αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του ΕΛΚ, ο επιχειρηματίας Άρθουρ Τσουχαντάρης, απόδημος από Αυστραλία, και η δικηγόρος Νιόβη Χριστοπούλου, ομογενής Νέας Υόρκης.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας