Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Κότσιρας αντί… Παπανώτα, μουρμούρα στη Νέα Αριστερά, τελειώνουν οι Σπαρτιάτες

Κομισάριος: Κότσιρας αντί… Παπανώτα, μουρμούρα στη Νέα Αριστερά, τελειώνουν οι Σπαρτιάτες

Πόσα χρήματα θα μοιραστούν τα κόμματα ενόψει ευρωεκλογών – Η αγωγή κατά Βελόπουλου - Ο Κυρανάκης στον Μάικ Μπέζος - Γλίτωσε τη διαγραφή ο Κυριαζίδης

Τελείωσε πριν καν αρχίσει ο Παπανώτας

Στο τραπέζι της Κουμουνδούρου βρίσκεται το ενδεχόμενο αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η δήλωση του ότι «αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Το κύμα των εσωτερικών αντιδράσεων δεν κάμφθηκε από την προσπάθεια του τηλεπαρουσιαστή να πείσει ότι ο σεβασμός που τρέφει για τις γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητος. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο για «κοπτοραπτική».

Η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζεται και από τα άλλα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη πως “αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημα της».

H, δε, Εφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία».

 Κότσιρας με ΣΥΡΙΖΑ;

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει στον γνωστό καλλιτέχνη Γιάννη Κότσιρα να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εάν τελικά οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, ο σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης θα είναι μία από τις πέντε προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το ψηφοδέλτιο.

 Λεφτά υπάρχουν (ενόψει ευρωεκλογών)

Λεφτά υπάρχουν και δίνονται στα κόμματα ενόψει ευρωεκλογών, καθώς λαμβάνουν επιπλέον κονδύλια από το κράτος, τα οποία χορηγούνται βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης του καθενός.

Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει 1.300.000 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 800.000 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 319.000 ευρώ, το ΚΚΕ 218.000 ευρώ, η Ελληνική Λύση 162.000 ευρώ, η Νίκη 20.500 ευρώ και η Πλεύση Ελευθερίας 17.500 ευρώ.

Η Νέα Αριστερά δεν λαμβάνει επιχορήγηση, αφού διαθέτει μεν Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο πρόκειται για πολιτικό φορέα που δεν έχει κατέλθει ακόμη σε εκλογική αναμέτρηση.

 Ακροδεξιός εμφύλιος και άρση ασυλίας

Μηνύσεις και αγωγές στην ακροδεξιά πολυκατοικία της Βουλής και δεν αποκλείεται ακόμη και επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των… χειριστών.

Έφτασε λοιπόν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μήνυση του αξιωματικού ε.α. του ΠΝ Ευστάθιου Φλώρου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Φλώρος, που τυγχάνει να είναι και πατέρας βουλευτή των Σπαρτιατών, ισχυρίζεται ότι ήταν από τους συνιδρυτές της Ελληνικής Λύσης γι’ αυτό και γνωρίζει άριστα εσωτερικά θέματα του κόμματος – αργότερα ίδρυσε δικό του κόμμα με τίτλο Ελληνική Πατριωτική Λύση.

Ο Φλώρος λοιπόν υποστηρίζει ότι πίσω από προφίλ στο Τουίτερ είναι ο ίδιος ο Βελόπουλος! Τον… έδωσε στεγνά. Άντε τώρα να ξεμπλέξει, με πιθανή άρση ασυλίας, ο Βελόπουλος και, δη, προεκλογικά. Τρολάκι θα τον ανεβάζουν, απατεώνα θα τον κατεβάζουν.

 Ο Κυρανάκης στον Μάικ Μπέζος

«First Global». Ετσι ονομάζεται ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής στον κόσμο, που για πρώτη φορά θα γίνει στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για διοργάνωση με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο, ιδρυτής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Ντιν Κέιμεν.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον, παρουσία της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου, του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και του Bezos Earth Fund, που εκπροσωπήθηκε από τον Μάικ Μπέζος, πατέρα του Τζεφ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δούλεψε για να έρθει ο σημαντικός διαγωνισμός στην Ελλάδα, τη διοργάνωση του οποίου υποστηρίζουν οργανωτικά και τεχνολογικά το Yale University και το ΜΙΤ.

Μουρμούρα στη Νέα Αριστερά…

Κάτι οι χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, κάτι η στασιμότητα στην προσέλκυση στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα έχει χαλάσει στο νέο σχήμα που προέκυψε από τη φυγή της ομάδας των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εφης Αχτσιόγλου από την Κουμουνδούρου. Στο στόχαστρο -ιδίως εκείνων από την Ομπρέλα που έχουν μείνει χωρίς θέση στη Βουλή ή ρόλο- βρίσκεται τελευταία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα επέστρεψε στην ενεργό πολιτική με μία θέση υποψηφίου για την Ευρωβουλή και έχοντας και τη θέση του υπεύθυνου για τον πολιτικό σχεδιασμό. Αλλά ως τώρα, δεν κινείται φύλλο.

Στα, δε, τελευταία ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών ήταν αυτά των πρώην υπουργών Νίκου Φίλη και Γιώργου Σταθάκη. Είχε γίνει συζήτηση μεταξύ Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Βούτση και άλλων για το ποιοι από την παλαιά φρουρά θα κατέβουν υποψήφιοι και αποφασίστηκε να μπουν μπροστά οι προαναφερόμενοι.

 Τη γλίτωσε ο Κυριαζίδης

Δεν αποφάσισε τελικά να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον Δημήτρη Κυριαζίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο βουλευτής Δράμας είχε κάνει από το βράδυ της Παρασκευής ένα προσβλητικό, ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά από μέρες, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ελέχθη ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχικών ποινών, διότι ο βουλευτής είπε ό,τι είπε εν τη ρύμη του λόγου.

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον Κυριαζίδη τι σημαίνει «εν τη ρύμη του λόγου»: μιλάμε για ένα τύπο που χρησιμοποίησε τη λέξη «σεβαζόμαστε»…

Από την άλλη βέβαια, ο Κυριαζίδης είναι πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός κι έχει ρεύμα στη Μακεδονία. Εκεί δηλαδή που ΝΔ «αιμορραγεί» δημοσκοπικά…

Τελειώνουν οι Σπαρτιάτες

Αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου τα κόμματα καταθέτουν τα ψηφοδέλτια τους στον Άρειο Πάγο και στις 20/4 υποβάλλονται οι ενστάσεις κατά κομμάτων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν υπόμνημα κατά της καθόδου των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές μετά τις καταγγελίες του προέδρου Βασίλη Στίγκα για τακτικές δον Κορλεόνε και greek mafia και την εισαγγελική παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων με την κατηγορία της κεκαλυμένης ηγεσίας κατά 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Στις 24 Απριλίου το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου ανακηρύσσει τα κόμματα και τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Θα φανεί εάν οι Σπαρτιάτες πάρουν απαγορευτικό. Το ποσόν της εκλογικής αποζημίωσης των 24.578,16 € μπήκε στον λογαριασμό του κόμματος σε στιγμή που δεν υπάρχει απαγόρευση.

Πάει… Τούμπα ο Ανδρουλάκης;

Την αναβληθείσα επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να προγραμματίσουν στο επιτελείο του. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν τα κατάφερε να έρθει πριν την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στην πόλη, όπως προγραμμάτιζε, αλλά είναι πιθανόν να τα καταφέρει. Σήμερα.

Διέρρευσε ότι μπορεί να παρακολουθήσει και το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ απόψε με την Μπριζ, ώστε την επομένη να κάνει την περιοδεία του στον Εύοσμο και την φωτογράφιση με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρουλάκης είναι (φανατικός) φίλος του Παναθηναϊκού…

Αν όχι από απόψε, δεδομένα το πρωί της Παρασκευής ο Ανδρουλάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να κάνει βόλτα συνομιλώντας με πολίτες στο πλαίσιο προεκλογικής δράσης για τις Ευρωεκλογές και ενδεχομένως να συναντηθεί με υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας