Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Πώς κατέρρευσε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «κράτους Δικαίου» και ο...

Κομισάριος: Πώς κατέρρευσε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «κράτους Δικαίου» και ο δημοσιογράφος του Βελόπουλου

Η Γιούροβα χάλασε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Εχω την πολύ καλή αίσθηση ότι η Ελλάδα προοδεύει ειδικότερα στα ζητήματα σχετικά με την προστασία των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ», είπε πρόσφατα η Βέρα Γιούροβα διαπιστώνοντας άριστη συνεργασία και μεγάλα βήματα προόδου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τις σκοτεινές ημέρες της περιόδου 2015-19.

Και ποια είναι η Γιούροβα θα αναρωτηθεί κάποιος; Είναι επίτροπος της ΕΕ για τη Διαφάνεια και το Κράτος Δικαίου. Αρα, αν… καταλαβαίνουμε καλά, έχουμε κράτος δικαίου στη χώρα μας, παρά τα όσα λένε ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ΠΑΣΟΚ) και κάτι ακραίοι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης. Προσοχή μόνο μην το μάθουν ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Σόφι ιν’τ Βελντ και οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι έχουμε δράματα. Για να μην πούμε και για κάποιους άλλους, οι οποίοι είχαν χτίσει καριέρα πάνω στη δυσφήμηση της χώρας με κάτι τέτοιες ανοησίες….

Ο ρόλος Παπασταύρου

Μπορεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου να έχει παραιτηθεί από τη θέση του, εξαιτίας της περιβόητης επίσκεψής του στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απομακρύνθηκε από τα πολιτικά δρώμενα.

Ίσα ίσα… Ήταν στην εναρκτήρια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ, το μεγάλο στοίχημά του για την παρουσία του Φρέντι Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο κερδήθηκε, ενώ συνόδευσε τον υιό του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και στην επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο έμπειρος νομικός φέρεται να έχει κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο άλλωστε το διαζύγιο ήταν… βελούδινο. Και η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πρώην στενό του συνεργάτη, κατά πληροφορίες, εξακολουθεί να είναι πολύ καλή.

Βάζουν πλάτη στον Μπελέρη…

Ο εκλεγμένος, και έγκλειστος στη φυλακή, δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης έχει ένα βασικότατο πρόβλημα μετά την υποψηφιότητά του: δεν μπορεί να κάνει καμπάνια, να πραγματοποιήσει περιοδείες, να μιλήσει στα Μέσα. Σε αυτή την πρακτική δυσκολία καλείται να βρει λύση η οικογένειά του, ώστε να φτάσει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της υποψηφιότητας, κάτι που επιθυμεί φυσικά και το Μαξίμου.

Η λύση που προκρίνεται αυτή τη στιγμή, έπειτα από σύσκεψη της οικογένειας, είναι το βάρος της καμπάνιας να σηκώσει ο γιος του με περιοδείες σε όλη τη χώρα, όπου αναμένεται να διαβάζει μηνύματα του πατέρα του, είτε ηχογραφημένα είτε γραπτά. Την ίδια ώρα, κομβικό ρόλο θα παίξουν τα social media, τα οποία θα αναβαθμιστούν και μέσω αυτών θα επιχειρηθεί να φτάσει παντού το μήνυμα του φυλακισμένου ομογενούς.

ρόλο σε όλη την καμπάνια θα διαδραματίσει ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος, προσωπικός φίλος της οικογένειας Μπελέρη.

…και ορκωμοσία στις φυλακές;

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να βάλει τον Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, ίσως πιέσει την Αλβανία, ώστε το Εφετείο, τον Μάιο, να δικαιώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και να βγει από τη φυλακή. Και αυτό γιατί δεν θα ήταν, λένε, καθόλου καλό για την εικόνα της Αλβανίας στην ΕΕ, αν εκλέγει ο Μπελέρη ευρωβουλευτής, να πρέπει να πάνε ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να τον ορκίσουν ευρωβουλευτή, στις… φυλακές στα Τίρανα.

Οι έρευνες για την Ασημακοπούλου

Γρήγορα και, σε κάθε περίπτωση, πριν από τις ευρωεκλογές σκοπεύει να εκδώσει την απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κλιμάκιο της Αρχής έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ εκκρεμεί και μια επίσκεψη για έλεγχο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Παράλληλα, όμως, αναμένονται και αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου που διεξάγει το υπουργείο έπειτα από εντολή της υπουργού Νίκης Κεραμέως. Η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αποδώσει ευθύνες σε πρόσωπα αλλά θα περιοριστεί στα τεχνικά κενά ασφαλείας του συστήματος.

Δημοσιογράφο βάζει και ο Βελόπουλος

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση θα είναι ο (γνωστός στη Θεσσαλονίκη) αθλητικός δημοσιογράφος, εκδότης και παραγωγός Νίκος Πετρουλάκης. Πληροφορίες που ήθελαν το όνομά του να περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο που αναμένεται να ανακοινώσει λίαν συντόμως ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, τσεκαρίστηκαν και επιβεβαιώνονται.

Ο οποίος Πετρουλάκης δεν έχει και την καλύτερη δυνατή φήμη στην πόλη, ως «αφεντικό», αλλά μπορεί απλά να είναι κακίες των αντιπάλων του…

Πάντως, δεν θα είναι η μόνη υποψηφιότητα από τη Θεσσαλονίκη, αν και όπως με πληροφορούν σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας έχει προβάδισμα και όχι μόνο στην πόλη και στην Κεντρική Μακεδονία…

Όλοι οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές του 2024

Κάποτε για δήμαρχος, τώρα για Βρυξέλλες

Άλλος ένας δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, ο Άκης Σακισλόγλου, συμμετέχει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου. Εντάχθηκε στη Νέα Αριστερά από την έναρξη του εγχειρήματος, είναι πολιτικά δραστήριος τα τελευταία χρόνια στην αριστερά και ήταν από εκείνους που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Θυμίζουμε ότι είχε επιχειρήσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όμως εκείνη την περίοδο το κόμμα την είδε… διαφορετικά, αν και η υποψηφιότητά του είχε υποστηριχθεί από τους κομματικούς επικεφαλής στην Α’ Θεσσαλονίκης τότε. Σήμερα, και οι τότε επικεφαλής είναι στη Νέα Αριστερά… Έτσι, το Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας