Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΤι συμβαίνει με την αστυνομική φρουρά που ζήτησε ο Χάρης Δούκας;

Τι συμβαίνει με την αστυνομική φρουρά που ζήτησε ο Χάρης Δούκας;

Τι λέει στο GovNews η ΕΛΑΣ

Αίτημα για αστυνομική φρουρά έχει υποβάλει ο Χάρης Δούκας. Λογικό για τον δήμαρχο Αθηναίων, λόγω της ιδιότητάς του.

Πρόκειται για ένα αίτημα, που αρχικώς, όπως είχε διαρρεύσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν είχε γίνει δεκτό, ενώ οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε έναν μεγάλο αριθμό αστυνομικών για την προστασία του.

Αρχικώς είχε ακουστεί μάλιστα ότι η αρμόδια διεύθυνση της ΕΛΑΣ αρνείται να διαθέσει στον δήμαρχο Αθηναίων αστυνομική φρουρά, ο οποίος φέρεται να έχει 2 αστυνομικούς, προερχόμενους από τη δύναμη που φρουρεί το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 18 αστυνομικούς (!) στη φρουρά του προκατόχου του, κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με την οποία επικοινώνησε το Govnews.gr, o κ. Δούκας έχει αιτηθεί είτε νέα φρουρά είτε αύξησή της. Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό, αλλά, όπως υποστηρίζεται,  θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή.

Και επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ ότι κάθε αίτημα εξετάζεται με διαφορετικά κριτήρια, ενώ έγινε λόγος για υπερβολή στον φερόμενο αριθμό των αστυνομικών που είχε στη φρουρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, τυγχάνει να είναι παράλληλα και μέλος οικογένειας θύματος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας