Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΔήμος Αριστοτέλη: Νέα συνεργασία με τον δήμο Σαν Σεμπαστιάν Ισπανίας

Δήμος Αριστοτέλη: Νέα συνεργασία με τον δήμο Σαν Σεμπαστιάν Ισπανίας

Συνεργασία με σημεία αιχμής τους κλάδους του τουρισμού και του πολιτισμού ξεκινούν οι δήμοι Αριστοτέλη Χαλκιδικής και Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, ύστερα από επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Χαλκιδική στη Χώρα των Βάσκων.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε με τη συνδρομή της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Αριστοτέλη για την προσέγγιση της ισπανικής και ισπανόφωνης τουριστικής αγοράς με κέντρο βάρους τον περιηγητικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία.

Όπως έγινε γνωστό, τον επόμενο Οκτώβριο, αντιπροσωπεία του Δήμου Ντονόστια Σαν Σεμπαστιάν θα επισκεφθεί τα αρχαία Στάγειρα, συνοδεία Βάσκων ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Στο επίκεντρο της διμερούς συνεργασίας βρίσκονται τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο περιοχών στους τομείς της γαστρονομίας, προτάσεις για εναλλακτικό τουρισμό (περιπατητικό, καταδυτικό και ιστιοπλοϊκό) αλλά και θεματικές διαδρομές όπως αυτές του Αγίου Όρους και των Σταγείρων, γενέτειρας του Αριστοτέλη.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ των δύο περιοχών ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, καθώς, όπως είπε, «η Ιβηρική χερσόνησος, όπως όλες οι ανά τον κόσμο ισπανόφωνες τουριστικές αγορές, αποτελούν βασικούς στόχους του Δήμου Αριστοτέλη στην προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας