Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΥπεραμυνόμενος του έργου του αποχωρεί από την Περιφέρεια ο Γιώργος Πατούλης

Υπεραμυνόμενος του έργου του αποχωρεί από την Περιφέρεια ο Γιώργος Πατούλης

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής διευκρινίζεται ότι η παρούσα συντάχθηκε με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε ΜΜΕ, αλλά δεν αναφέρεται σε αυτές.

Στην Περιφέρεια Αττικής, από το Σεπτέμβριο του 2019 ως σήμερα, υλοποιήθηκαν πάνω από 2.000 έργα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει και στηρίζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών και ευάλωτων συμπολιτών μας, τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε ΜΜΕ.

Αναφορικά με τα οικονομικά σημειώνεται ότι η σημερινή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν το 2019 με ταμειακά εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις, που ξεπερνούσαν το 1,5 δισ., ενώ όλο αυτό το διάστημα, «δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που να μην δουλεύουν εργοτάξια και κρίσιμες κοινωνικές δομές διαρκώς».

Επίσης διεκδικήθηκαν με επιτυχία χρηματοδοτήσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ και εξασφαλίστηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ κι άλλες ευρωπαϊκές πηγές που εγγυούνται ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι για την Αττική, περίοδος ανάπτυξης και δημιουργικής ανασυγκρότησης, ενώ οι αυξήθηκαν κατά 50% οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, φτάνοντας στο 1,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη όλες οι αποφάσεις και αναθέσεις που έγιναν την περίοδο της Διοίκησης Πατούλη, «πρώτα πέρασαν από τον έλεγχο όλων των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών του Κράτους» καθώς «Η διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί βασικό στοιχείο του μοντέλου διαχείρισης της σημερινής διοίκησης», όπως σημειώνει.

Επιπλέον προστίθεται ότι για όσους ισχυρίζονται πως δεν έχει γίνει έργο στην Περιφέρεια να κάνουν μια βόλτα σε κάθε Δήμο για να διαπιστώσουν ότι:

• Υλοποιούνται μεγάλες αστικές παρεμβάσεις κι αναπλάσεις.

• Ενισχύθηκαν κοινωνικές υποδομές και προγράμματα.

Στηρίχτηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας.

• Αναβαθμίζονται κι ενισχύονται με προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, οι δημόσιες δομές υγείας και ο στόλος του ΕΚΑΒ με χρήματα από το ΕΣΠΑ

• Ολοκληρώνονται έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όπως : Δίκτυο αποχέτευσης άνω των 1500 χλμ και 4 νέες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων.

• Δημιουργούνται και εκσυγχρονίζονται πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές.

• Προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των πολιτών, με αντιπλημμυρικά έργα.

• Ενισχύθηκε η οδική ασφάλεια με παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο κι ασφαλτοστρώθηκαν, άξονες επιφάνειας άνω των 3 εκ. τετραγωνικών μέτρων.

• Γίνεται στροφή στην ανακύκλωση και στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων.

• Δημιουργούνται σύγχρονες σχολικές υποδομές, αθλητικοί χώροι και παρέχονται υποτροφίες.

• Διαμορφώθηκε ένα υγιές περιβάλλον, για επενδύσεις και στηρίχτηκε η τοπική παραγωγή.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας