Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΚανονικά στις 8 Οκτωβρίου οι αυτοδιοικητικές εκλογές - Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η...

Κανονικά στις 8 Οκτωβρίου οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη συνδυασμών

Μόλις χθες, με απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών, δόθηκε παράταση ως τις 15 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών στις πληγείσες περιοχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε τέλος στη συζήτηση που άνοιξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σχετικά με την ανάγκη αναβολής  των αυτοδιοικητικών εκλογών μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν εκλογές υπό τις παρούσες συνθήκες.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε πως «εκδόθηκε μια απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων για κάποιες στις πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση ούτε θέμα αναβολής των εκλογών στη χώρα».

Παράταση για την ανακήρυξη συνδυασμών

Μόλις χθες, με απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών, δόθηκε παράταση ως τις 15 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών στις πληγείσες περιοχές.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετατίθεται για την 15η Σεπτεμβρίου, καθώς η λειτουργία των αρμόδιων δικαστηρίων έχει ανασταλεί έως και την 13η Σεπτεμβρίου, λόγω της κακοκαιρίας ”Daniel”» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας