Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΣτη «μάχη» των αυτοδιοικητικών ο πρωθυπουργός τελευταία βδομάδα της προεκλογικής περιόδου

Στη «μάχη» των αυτοδιοικητικών ο πρωθυπουργός τελευταία βδομάδα της προεκλογικής περιόδου

Το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της περιόδου και αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Περιφερειαρχών που απολαμβάνουν την στήριξη του κόμματος, ήταν σαφές... «πάμε να ξανακάνουμε γαλάζιο τον χάρτη της χώρας».

Με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ βάζουν «πλάτη» για την επικράτηση γαλάζιων στελεχών σε μεγάλους Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

 

Μάλιστα και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να επιστρατευτούν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν. Είναι σημαντικό για τη Ν.Δ. να κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών» σημείωσε και προσέθεσε

 

«η πολιτική μας κυριαρχία δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες».

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου την Κόρινθο για την υποστήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Σειρά θα έχει η Δυτική Μακεδονία, όπου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη.

 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γρανάδα όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας