Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΒόλος: «Αλαλούμ» με απόφαση για εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Βόλος: «Αλαλούμ» με απόφαση για εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις για την εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

 

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας η προσφυγή της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η οποία αφορούσε στη διαδικασία εκλογής προέδρου μετά την παραίτηση του Γιώργου Μουλά.

Αρχικώς, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είχε ανακοινωθεί απόφαση με την οποία γινόταν δεκτή η προσφυγή και ουσιαστικά κρινόταν άκυρη η εκλογή του Θάνου Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Αυτό θα σήμαινε την επανάληψη της διαδικασίας της συνεδρίασης του σώματος και την εκλογή προέδρου από την αρχή.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η Αποκεντρωμένη ανακάλεσε την ίδια την απόφασή της.

Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εμφανίστηκε η διευκρινιστική σημείωση «εκκρεμεί αίτημα ανάκλησης». Σύμφωνα με τον γραμματέα, Κώστα Τζανακούλη, σήμερα θα αναρτηθεί η απόρριψη της προσφυγής. Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απέδωσε την αρχική απόφαση σε «λάθος» χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό.

Στη διαδικασία της συνεδρίασης, η μείζονα μειοψηφία είχε αντιδράσει, υποστηρίζοντας ότι την πρόσκληση για τη σύγκληση του σώματος έπρεπε να υπογράψει ο Γιώργος Μουλάς και εφόσον γίνει δεκτή η παραίτησή του από το σώμα, να προεδρεύσει ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας, Γιώργος Πράττος.

Μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.

Μέχρι και το απόγευμα, φαίνεται να ίσχυε απόφαση με βάση την οποία κρινόταν παράνομη η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, δεδομένα που ανατράπηκαν το βράδυ.

Για το θέμα, με βάση την αρχική απόφαση, ο επικεφαλής της μείζονος, Νίκος Παπαπέτρος δήλωνε μεταξύ άλλων: «Την ευθύνη δεν την έχουν ούτε τα όργανα που κρίνουν για τη νομιμότητα της απόφασης, ούτε αυτοί που προσφεύγουν σ’ αυτά, αλλά μόνο αυτοί που παραβιάζουν το νόμο. Ευθύνη που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν η παραβίαση τους έχει επισημανθεί προκαταβολικά και τους έχει καλόπιστα προταθεί και ο τρόπος αποφυγής της ακυρότητας. Φεύ, όμως. Κάποιοι πιστεύουν ότι νόμος είναι μόνο η δική τους άποψη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα είναι σίγουρο: Ότι θα γίνουν λάθη. Και δικά μας και της πλειοψηφίας. Αρκεί να μην είναι από κακοβουλία ή έπαρση. Και είναι επίσης σίγουρο ότι είτε δικές μας προσφυγές, είτε της πλειοψηφίας και θα γίνονται δεκτές από τα Δικαστήρια και θ’ απορρίπτονται. Αυτό δεν συνιστά νίκη ή ήττα κανενός, παρά μόνο του ίδιου του Δήμου, που δεν προστάτευσε το κύρος των οργάνων του. Και μέλη των οργάνων του επαναλαμβάνουμε, είμαστε και εμείς. Οι δε αποφάσεις τους δεν είναι αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων, για να πανηγυρίζει κάποιος για νίκες ή για ήττες. Μακριά από μας τέτοιες σκέψεις».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας