Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΘεσσαλονίκη: Τρεις συνεδριάσεις για το Flyover μέσα σε λίγες ημέρες 

Θεσσαλονίκη: Τρεις συνεδριάσεις για το Flyover μέσα σε λίγες ημέρες 

Στο επίκεντρο σήμερα οι χώροι στάθμευσης

Μπαράζ συσκέψεων και συνεδριάσεων ξεκινά από σήμερα για το Flyover, οι εργασίες του οποίου από τις αρχές του περασμένου Νοέμβριο έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των Θεσσαλονικέων αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Μετά τις προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και του περιφερειάρχη Απόστουλου Τζιτζικώστα και τη σύσκεψη που ακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία εξαιτίας των εργασιών για την κατασκευή του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη με υπουργούς της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί κυρίως η δημιουργία προσωρινών χώρων στάθμευσης, σε δημόσιους χώρους, στη Θεσσαλονίκη, την παραχώρηση των οποίων έχει ζητήσει ο κ. Αγγελούδης από την κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Άκης Σκέρτσος και Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, ο επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Μπεκίρης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ και ΤΕΣ) για τη χωροθέτηση των προτεινόμενων σταθμών Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο κ. Αγγελούδης γνωστοποίησε ποιοι είναι αυτοί οι χώροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό Όργανο, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεδρίαση, που ενδεχομένως να γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, θα εξεταστούν τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις επιπτώσεις που έχουν προκύψει λόγω των εργασιών στην περιφερειακή οδό για το Flyover. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνέχεια τα νέα μέτρα που θα ληφθούν και τα οποία συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τις 20 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί παράλληλα και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Flyover. Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο έργο προκειμένου να ενημερωθεί τόσο το Σώμα όσο και οι πολίτες τόσο για το χρονοδιάγραμμα του έργου, την πορεία των εργασιών και τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων στην κυκλοφορία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας