Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΑποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πύλη, Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πύλη, Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ανοίγει το Τριώδιο

Την ερχόμενη Κυριακή  ανοίγει το Τριώδιο και οι δήμοι σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους προγραμματίζουν εκδηλώσεις για τις ημέρες των αποκριών για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες.

Στον Δήμο Πύλης

Στον δήμο Πύλης μάλιστα θα γίνουν δύο καρναβάλια αλλά και πολλές άλλες δράσεις σε χωριά της περιοχής. Όπως είπε στο Trikalanews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρίνα Πανάγου, Κυριακή 17 Μαρτίου διοργανώνεται απογευματινό καρναβάλι στον Κεντρικό Δρόμο της Πύλης.

Την Καθαρά Δευτέρα παίρνει τη σκυτάλη το καρναβάλι των Γόμφων ενώ στην Πιαλεία ήδη ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το γνωστό έθιμο της καύσης του Καρνάβαλου. Ταυτόχρονα, πολλά χωριά προγραμματίζουν και αυτά δράσεις με παραδοσιακά εδέσματα της αποκριάς και της σαρακοστής.

Στον Δήμο Φαρκαδόνας

Στη Φαρκαδόνα, όπως επισήμανε στο Trikalanews.gr ο δήμαρχος Σπύρος Αγναντής, γίνεται μια προσπάθεια να λάβει χώρα το Καρναβάλι από μια ομάδα νέων ανθρώπων. Όπως είπε ο δήμαρχος, το βάρος θα δοθεί στα παιδιά με εκδηλώσεις που να τα αφορούν και να τους προσφέρουν χαρά που τόσο τη χρειάζονται. «Οι καταστάσεις που βίωσαν τα παιδιά του Δήμου μας κατά τις πλημμύρες αλλά και μετά από αυτές είναι πολύ δύσκολες. Για τον λόγο αυτό φέτος ζήτησα να διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα προσφέρουν χαρά στα παιδιά μας. Το κόστος επίσης είναι κάτι που μας προβληματίζει μιας και οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Είμαι σίγουρος όμως ότι ακόμη κι έτσι, θα καταφέρουμε το σκοπό μας και θα κάνουμε ένα υπέροχο Καρναβάλι».

Στον Δήμο Μετεώρων

Στην Καλαμπάκα, έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο ξεκινά από την Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακό «τσιμπούσι» και τσίκνισμα για όλους. Συναυλίες, βιωματικές δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, το Καρναβάλι φυσικά αλλά και το Κυνήγι του Θησαυρού θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους στην περιοχή. Ξεχωρίσαμε τη βραδιά …Καντάδων στα σοκάκια της Καλαμπάκας, μιας και θα μας ταξιδέψουν στις Απόκριες μιας άλλης εποχής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας