Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΈναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος του “Ελληνικού Κτηματολογίου” στην Καστοριά

Έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος του “Ελληνικού Κτηματολογίου” στην Καστοριά

Καθοριστικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου

Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο” κι εκπρόσωπο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Στέλιο Σακαρέτσιο και τους συνεργάτες του, όπου είχε μία εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του φορέα στην περιοχή της Καστοριάς και τη λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος.

Σε συνέχεια των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, ενημερώθηκε από τον κ. Σακαρέτσιο για την, η οποία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Παράλληλα, εξέθεσε στον Πρόεδρο τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς, καθώς και τις χιλιάδες εκκρεμότητες που μεταφέρονται στο Κτηματολόγιο από το Υποθηκοφυλακείο, το οποίο καταργείται.  Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη Βουλευτή Καστοριάς για το σχέδιο υποστήριξης της Καστοριάς με τη συνδρομή νομικών από άλλα καταστήματα και την κεντρική υπηρεσία. Ταυτόχρονα, η Μαρία Αντωνίου ζήτησε τη μετεγκατάσταση του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς σε νέο, μεγαλύτερο χώρο, με σύγχρονες προδιαγραφές, προκειμένου το στελεχιακό δυναμικό να εργάζεται σε καλύτερες συνθήκες αλλά και οι επαγγελματίες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα αρχεία για την απαραίτητη έρευνά τους.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας