Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΣε αργία τέθηκε ο δήμαρχος της Νάουσας μετά από καταδίκη για παράβαση...

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος της Νάουσας μετά από καταδίκη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Σε καθεστώς διοικητικής αργίας τέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης μετά από απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννη Σάββα.

Η διοικητική πράξη παραδόθηκε στον Ν. Κουτσογιάννη χθες το μεσημέρι και μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος του στις 21 Δεκεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Κουτσογιάννης αφορά την εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου ΚΙΟΣΚΙ το οποίο βρίσκεται στο πάρκο της Νάουσας.

Η δήλωση του δημάρχου

«Χθες το μεσημέρι, μου επιδόθηκε απόφαση του γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία με θέτει σε διοικητική αργία. Πρόκειται για μια εκτρωματική απόφαση που καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου προερχόμενη από τις πιο σκοτεινές εποχές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος.

Προβαίνοντας σε πρόδηλη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας εφηύρανε οικονομική ζημία από την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος «Κιόσκι» και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης έκρινε απολύτως εσφαλμένα καθ’ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητας του, πως ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας πρέπει να τεθεί σε αργία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη λαϊκή εντολή.

Δηλώνω, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν με πτοεί καμία έωλη απόφαση. Άμεσα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας, της τιμής μου και του σεβασμού της λαϊκής εντολής που δόθηκε προς το πρόσωπο μου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι δε υπεύθυνοι γι’ αυτή την απόφαση – παρωδία, την οποία διαδώσανε πριν καν φτάσει στα χέρια μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας