Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΑπομακρύνουν άστεγους από το κέντρο 

Απομακρύνουν άστεγους από το κέντρο 

Πρωτοβουλία απομάκρυνσης των αστέγων και καθαρισμού του δημοσίου χώρου στον οποίο διαμένουν, πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Υγείας σήμερα το πρωϊ, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Ευθύμη Χατζηθεόκλητο και μέλη της κοινωνικής πολιτικής.

Κλιμάκιο του Δήμου μαζί με την Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία πήγαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, στέκια αστέγων, ζητώντας από τους αστέγους να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν στις δομές του Δήμου.

Tαυτόχρονα. δημοτικοί υπάλληλοι πέταξαν στα σκουπίδια τα απορρίμματα, τα υπολείμματα φαγητών και τα χαρτόκουτα που τους περικύκλωναν, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα του σεβασμού στο δημόσιο χώρο.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε και αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο, να τους βοηθήσουμε στην κακοτυχία τους αλλά και να καθαρίσουμε τα σημεία, να προστατεύσουμε τη δημόσια εικόνα και τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς, είναι μια εικόνα πολύ άσχημη και για αυτούς τους δυστυχείς που παρόλες τις προσπάθειες να έρθουν στις δομές του Δήμου, αρνούνται. Ωστόσο, δεν μπορεί ο οικογενειάρχης, ο πολίτης, ο τουρίστας να βλέπει αυτή την εικόνα η οποία είναι κιαι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Η σημερινή δράση γίνεται για να καθαρίσουμε διάφορα σημεία, να τους πείσουμε με το καλό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να εμπιστευτούν τις δομές του Δήμου και ταυτόχρονα να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η ανομία και η καταπάτηση του δημοσίου χώρου δεν επιτρέπεται σε κανέναν», ανέφερε σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηθεόκλητος.

«Συνολικά ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται σε 40-50. Πρόκειται για ένα γεγονός που θέλει διαρκή επικαιροποίηση. Έχουμε πολλούς εισαγόμενους καθώς στους βόρειους γείτονες μας δεν επιτρέπεται και έρχονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι από την Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, είναι Ευρωπαίοι πολίτες και δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε το φαινόμενο», σημείωσε ο κ. Χατζηθεόκλητος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας