Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΠΕΔΚΜ: Παμψηφεί επανεκλογή του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

ΠΕΔΚΜ: Παμψηφεί επανεκλογή του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

Ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε σε δηλώσεις τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν, τονίζοντας πως «θα υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας με όλους»

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ, το οποίο αναδείχθηκε από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της 15ης Φεβρουαρίου της ΠΕΔΚΜ, εξελέγη παμψηφεί ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, και Γραμματέας εξελέγη ξανά ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης.

Στη νέα πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ, εκτός από τα τρία μέλη του προεδρείου, εκλέχθηκαν ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπάς, Δημήτρης Νότας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πριν από τη διενέργεια των ψηφοφοριών η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ κατέθεσε και τους λόγους της διαφωνίας της.

Ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε σε δηλώσεις τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν, τονίζοντας πως «θα υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας με όλους. Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά προβλήματα μπροστά μας, αλλά έχουμε και ελπιδοφόρες προοπτικές. Θα διεκδικήσουμε τις ελπιδοφόρες προοπτικές της τοπικής μας αυτοδιοίκησης».

Ερμηνεύοντας τη βούληση όλων των μελών της παράταξής του, των ‘Ενωμένων Αυτοδιοικητικών’ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας «θα συνεχίσουμε να είμαστε Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί, θα συνεχίσουμε να ακούμε όλους τους συναδέλφους από όποια παράταξη κι αν προέρχονται. Ό,τι προάγει την αυτοδιοίκηση θα το ενσωματώσουμε και θα το διεκδικήσουμε».

«Άλλωστε αυτό», πρόσθεσε, «το μαρτυρά η πορεία μου 25 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και τα τελευταία χρόνια στην Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία, κανένας δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν υπερασπίστηκα την ενότητα και τη συνεργασία».

Σχολιάζοντάς την προ ημερησίας διάταξης αποχώρηση της μειοψηφίας δήλωσε: «Είναι λυπηρό το γεγονός της αποχώρησης του καλού φίλου και συναδέλφου, του Σίμου Δανιηλίδη. Πιστεύω ότι θα σκεφτεί ότι έκανε ένα λάθος που αποχώρησε, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι μια, ενιαία και δυνατή και είναι κακό κάποιοι να θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις ή να εκτελούν διατεταγμένη κομματική αποστολή».

*Νωρίτερα, σε ξεχωριστή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ:

-Πρόεδρος Αναστάσιος Καζαντζίδης (Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς)

-Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αηδονόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης)

Μέλη

-Απατσίδης Δημήτρης (Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης – Συκεών)

-Γιαννούδη Ελένη (Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας- Χορτιάτη)

-Τζελέπης Χρήστος (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας