Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΠαρουσιάζεται το masterplan για τη Θεσσαλία

Παρουσιάζεται το masterplan για τη Θεσσαλία

Σήμερα η συνάντηση του Δ. Κουρέτα με την Ολλανδική HVA

Το masterplan της Ολλανδικής Εταιρείας HVA έρχεται στη… Θεσσαλία σήμερα, καθώς το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας θα έχει συνάντηση το πρωί με εκπροσώπους της εταιρείας με τη συζήτηση να αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Τα πρώτα δείγματα αυτού του σχεδίου αναλύθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ενημερώνει πως το συγκεκριμένο σχέδιο ξεπερνά τις 400 σελίδες και «αποτελεί την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και το οποίο ακουμπά και μια σειρά από σημαντικούς τομείς όπως την ανάγκη για έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό των έργων υποδομής».

Επεσήμανε ότι για τη σύνταξή του δούλεψαν παραπάνω από 40 επιστήμονες από οχτώ διαφορετικές ειδικότητες, αφιερώνοντας πάνω από 15.000 ώρες «για να ακτινογραφήσουν τις πληγείσες περιοχές και για να προτείνουν βέλτιστες λύσεις».

Παράλληλα, ζήτησε συνεργασία από αυτοδιοίκηση β’ και α’ βαθμού, παρουσιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα.

Από την άλλη, ο κ. Κουρέτας, αφού διασφάλισε το θέμα με τις βαμβακοκαλλιέργειες στη Θεσσαλία, σήμερα θα έχει την ευκαιρία για μία εκτενή ενημέρωση και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας τους πολίτες για το σχέδιο και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας