Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗχηρό μήνυμα κατά του bullying και της βίας στον αθλητισμό σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ

Ηχηρό μήνυμα κατά του bullying και της βίας στον αθλητισμό σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ

Το ΚΜΟΠ διοργάνωσε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό εντός και εκτός των αθλητικών χώρων και την παρουσίαση νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για την αντιμετώπισή της

Ημερίδα με θέμα «Κάνουμε #block στον εκφοβισμό»  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  το ΚΜΟΠ την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάδειξη ενός προβλήματος που ταλανίζει τους αθλητές, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, ενώ παράλληλα  ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε το νέο ασύγχρονο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Live Without Bullying με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών στον Αθλητισμό». Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τη χώρα μας εκπαιδευτικό εργαλείο για προπονητές-τριες, στελέχη αθλητικών οργανισμών και εκπαιδευτικούς, που εξετάζει διεξοδικά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους και εστιάζει κυρίως σε μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους αθλητικούς συλλόγους για την πρόληψή του. Δημιουργός και υπεύθυνη της εκπαίδευσης είναι η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Αβραμίδης.

Χαιρετισμούς  πραγματοποίησαν η  Δήμητρα Λυγούρα, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η  Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, ο Βασίλης Κεραμάρης, Νομικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, η Ντόρα Πάλλη,   Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, ο Βασίλης Ντάκουρης, Μέλος και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αρμόδιος για θέματα Αθλητικής Ακεραιότητας και Safeguarding. FIBA-Swiss Integrity Ambassador.

Ομιλητές στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει. Για ποιους λόγους έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» ήταν η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying, η κ. Φρόσω Πατσού, Ph.D, M.Sc – Ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (Ν.Ο.Β.), Επιστημονική Συνεργάτιδα Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, πρώην αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου – OLYMPIAN και ο Λάμπρος Αθ. Καψάλης, Υπαστυνόμος, Α’ Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Τμήμα Προστασίας Αθλητισμού.

Στο δεύτερο πάνελ «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό: Οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος» συμμετείχαν οι: Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος.

Στο τρίτο πάνελ «Η κοινωνική διάσταση του ρόλου των ΜΜΕ στην αποτύπωση του φαινομένου της βίας στον αθλητισμό οι Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ και ο Nτέμης Νικολαΐδης είχαν μια ζωντανή, διαδραστική συζήτηση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Για τη καλλιέργεια του αθλητισμού ως στάση ζωής και υγιούς συμπεριφοράς μίλησε η Μαρίνα Αθανασίου, Καθηγήτρια Αθλητικής Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής, Ειδικός της Άσκησης και Υγείας – Διοίκησης στα Σπορ.

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου, Συνεργάτιδα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πρώην διακεκριμένη Αθλήτρια Στίβου Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και νυν προπονήτρια πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Προπονητές και ψυχολογική κακοποιητική συμπεριφορά προς τους αθλητές», ενώ η Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια Taekwondo αναφέρθηκε στον εκφοβισμό εργασιακού χώρου σε διακεκριμένους αθλητές.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying  και η Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος και πρέσβειρα του Live without Bullying  βράβευσαν άτομα από τον χώρο του αθλητισμού για την  προσφορά τους στο Live Without Bullying. Συγκεκριμένα, τα άτομα που βραβεύθηκαν ήταν οι: Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, Δημήτρης Κάζαγλης, Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, πρώτη συμμετέχουσα Ελληνίδα ξιφομάχος σε παραολυμπιακούς αγώνες, Βασίλης Ντούνης, Παγκόσμιος πρωταθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο, Βασίλης Ορφανός, Πρωταθλητής Μοτοσικλετών Εντούρο – Νικητής Rally Dakar – Εκπαιδευτής Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης VOM, Αντώνης Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του ΆΡΗ Νίκαιας, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Έφορος Αγωνιστικών Τμημάτων και Ακαδημιών Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ΑΣΕΔ) και ο Χρήστος Λαζαρίδης, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικτύου Τέχνης και Δράσης. Πριν την έναρξη των βραβεύσεων, η Δρ. Αντωνία Τορρένς βράβευσε τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά για την πολυετή της προσφορά στο Live Without Bullying.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Βίαιων και Εκφοβιστικών Συμπεριφορών στον Αθλητισμό» μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο 210-3637547.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας