Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςH  ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

H  ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

H τέχνη έχει πολύ βαθύτερη παράδοση απ’ ό,τι συνήθως αναγνωρίζεται, και ότι πολύ πριν από τις παλαιολιθικές «Αφροδίτες».

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε χθες στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Οι Απαρχές της Γλυπτικής. Αρχαιολογικά Ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο. 2,5 Εκατομμύρια έως 50.000 Χρόνια πριν από Σήμερα».

 

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική συλλογή από παλαιολιθικά λίθινα τεχνουργήματα, η οποία φαίνεται να προτείνει μια νέα γενεαλογία της ιστορίας της τέχνης, συνεχάρη όσους συνέβαλαν στη οργάνωση αυτής της έκθεσης και ιδιαίτερα τους επιμελητές της, την καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Νένα Γαλανίδου, τον ομότιμο καθηγητή ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Τόμας Ουίν και τον καλλιτέχνη Τόνι Μπερλάντ.

 

Όπως υπογράμμισε, «Το έργο τους μας κάνει να υποψιαστούμε ότι η αισθητική αφύπνιση εμφανίζεται στην ιστορία του πολιτισμού πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα, ότι η τέχνη έχει πολύ βαθύτερη παράδοση απ’ ό,τι συνήθως αναγνωρίζεται, και ότι πολύ πριν από τις παλαιολιθικές «Αφροδίτες» ή τα χαράγματα στο σπήλαιο του Λασκώ, υπήρξαν κάποιοι πρόγονοί μας που επιζήτησαν να συνδέσουν το χρήσιμο με το ωραίο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας