Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 2Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ «υπέγραψε» την πρόκριση της Γαλλίας (vid)

Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ «υπέγραψε» την πρόκριση της Γαλλίας (vid)

Η Γαλλία, για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε σήμερα (26/11) της Δανίας με 2-1 και «σφράγισε το εισιτήριο» για τους «16» του Μουντιάλ.

Το… διάταγμα της πρόκρισης για τους «τρικολόρ» είχε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο οποίος σκόραρε δύο φορές και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη διοργάνωση που έχει στο ενεργητικό του τρία γκολ.

Η αναμέτρηση έγινε στο ιδιαίτερο «974 Stadium», χωρητικότητας 40.000 θεατών, στη Ντόχα. Το οποίο, βρίσκεται πάνω σε ένα τεχνητό ακρωτήριο δίπλα -στον αυτοκινητόδρομο «Ras Abu Abboud Expressway»- και ονομάστηκε έτσι γιατί κατασκευάστηκε από 974 ανακυκλωμένα κοντέινερ. Είναι το μοναδικό στην ιστορία του θεσμού πλήρως (απο)συναρμολογούμενο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία ήταν ελαφρώς καλύτερη αλλά με ελάχιστες αξιομνημόνευτες φάσεις στην αντίπαλη εστία. Η πιο απειλητική έγινε στο 21ο λεπτό, όταν ο Σμάιχελ αντέδρασε υποδειγματικά στην κεφαλιά του Ραμπιό μέσα από την περιοχή.

Η Δανία έδειχνε πως είχε παραταχθεί, κυρίως, για να κρατήσει το μηδέν και -χωρίς ρίσκο- ν’ αναζητήσει ένα γκολ. Ως την ανάπαυλα των ημιχρόνων κατάφερε μόνο το πρώτο ζητούμενό της.

Στην επανάληψη ο αγώνας «πήρε φωτιά». Οι «τρικολόρ» απείλησαν με τον Γκριεζμάν στο 60′ και στο επόμενο λεπτό έστειλαν τους Δανούς στη σέντρα. Ο Εμπαπέ «άνοιξε» το σκορ και έβαλε την ομάδα του σε «θέση οδηγού».

Το γεγονός δεν πτόησε τους τυπικά φιλοξενούμενους, το αντίθετο. «Ανέβασαν στροφές» και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αντρέας Κρίστενσεν (68′).

Μάλιστα, λίγο αργότερα (73′) «άγγιξαν» την ολική ανατροπή αλλά ο Γιορίς σταμάτησε τον Ντάμσγκααρντ.

Η ισοπαλία δεν έδειχνε να ικανοποιεί -εκτός από τους Δανούς- ούτε τους Γάλλους, οι οποίοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Έφτασαν κοντά στο 80′ αλλά το «ψαλιδάκι» του Ραμπιό δεν βρήκε στόχο (οπότε και δεν έθεσε σε αμφισβήτηση ότι το γκολ του Ρισάρλισον είναι ως τώρα το καλύτερο στη διοργάνωση).

Όμως, έξι λεπτά μετά η Γαλλία βρήκε αυτό που έψαχνε από το μπούτι του «συνήθη υπόπτου». Ο Γκριεζμάν έκανε τη σέντρα και ο Εμπαπέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στους «16» του Μουντιάλ.

Πλέον, η Γαλλία έχει 6 πόντους και το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα τερματίσει πρώτη η δεύτερη στον όμιλο. Θέση που τώρα έχει η Αυστραλία με 3 βαθμούς. Η Δανία και η Τυνησία έχουν από έναν πόντο.

Την επόμενη τρίτη και τελευταία αγωνιστική (30/11, 17:00) η Γαλλία θ’ αναμετρηθεί με την Τυνησία και η Δανία την Αυστραλία.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντινιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Βαράν (75’ Κονατέ), Κούντε, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν (92′ Φοφανά), Ντεμπελέ (75’ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (61’ Τουράμ).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον Α. Κρίστενσεν (92′ Μπα), Μέλε, Έρικσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Χόιμπεργκ, Ντάμσγκααρντ (73’ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46’ Μπρεϊθγουέιτ), Λίντστρομ (86′ Νόργκααρντ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας