Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 2Μουντιάλ 2022: Την κράτησε «ζωντανή» ο ΜΕΣΙας της (vid)

Μουντιάλ 2022: Την κράτησε «ζωντανή» ο ΜΕΣΙας της (vid)

Η Αργεντινή, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, επικράτησε του Μεξικού με 2-0 και διατηρήθηκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η αναμέτρηση στο στάδιο «Lusail Iconic» ήταν «ζωής ή θανάτου», κυρίως για την «αλμπισελέστε», και φάνηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το άγχος είχε «κλειδώσει» τις ικανότητες και το «καθαρό μυαλό», κυριάρχησαν τα νεύρα.

Οι παίκτες αμφοτέρων των ομάδων είχαν στο μυαλό τους πρώτα το μηδέν στην άμυνα και κατόπιν στο πώς θα σκοράρουν. Με συνέπεια να είναι ελάχιστες οι φάσεις και το θέαμα. Ειδικά το πρώτο 45λεπτο πρέπει να το ξέχασαν και οι ποδοσφαιριστές πριν ακόμα φτάσουν στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα…

Στην επανάληψη υπήρξε περισσότερη κινητικότητα αλλά όχι σοβαρές ευκαιρίες. Μέχρι το 64′ όταν ανέλαβε δράση ο ΜΕΣΙας της «αλμπισελέστε». Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και την έστειλε «συστημένη» στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει  Οτσόα. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του Μέσι σε τελική φάση Μουντιάλ, όσα έχουν και οι Μαραντόνα, Ρονάλντο.

Το 1-0 έδωσε στους «γκαούτσος» την ηρεμία που χρειάζονταν και αντίθετα «γονάτισε» τους Μεξικανούς. Οι προσπάθειές τους να ισοφαρίσουν ήταν υπό το βάρος του άγχους και της έλλειψης υπομονής και συγκέντρωσης, οπότε αποτυχημένες.

Η Αργεντινή το εκμεταλλεύτηκε και φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει τα κεκτημένα αλλά και να τ’ αυξήσει. Στο 87′ ο Φερνάντες, λίγο πριν από τη γωνία της μικρής περιοχής περιοχής, μ’ ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ -στην ίδια πλευρά που την είχε στείλει και ο Μέσι- στο «παραθυράκι», διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και «κλείδωσε» τη νίκη. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του 21χρονου σε Μουντιάλ.

Πλέον, η Αργεντινή έχει τρεις βαθμούς και συγκατοικεί στη δεύτερη θέση του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία (3 βαθμούς). Πρώτη είναι η Πολωνία (4), ενώ το Μεξικό παραμένει τελευταίο με έναν πόντο.

Οπότε,  είναι προφανές ότι την επόμενη τρίτη και τελευταία αγωνιστική (30/11, 21:00), οι αναμετρήσεις είναι «φωτιά». Η Πολωνία αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η Σαουδική Αραβία το Μεξικό.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Νταμιάν Μαρτίνεζ, Μοντίλ, Ακούνια, Οταμέντι Λισ. Μαρτίνεζ, Ντε Πολ, Ντι Μαρία (69’ Παλάσιος), Ροντρίγκεζ (57’ Φερνάντες), ΜακΆλιστερ (69’ Ρομέρο), Μέσι, Λαουτάρο (63’ Άλβαρεζ).

ΜΕΞΙΚΟ (Ζεράρντο Μαρτίνο): Οτσόα, Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρεζ (66’ Χιμένεζ), Ερέρα, Γκουαρδάδο (42’ Γκουτιέρεζ), Τσάβεζ, Βέγκα (66’ Αντούνια), Λοζάνο (73’ Αλβαράδο).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας